21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Сламарица: Швајцарска има највише златних и девизних резерви, Естонија најмање

Највеће резерве злата и девиза у Европи има Швајцарска, а најмање Естонија, подаци су референтног извора "Свјетска књига чињеница" (The World Factbook)који дјелује при америчкој Централној обавјештајној агенцији (ЦИА).

уторак, 26 фебруара, 2019 / 14:44

На мапи су приказане резерве девиза и злата, изражене у доларима, у свим европским земљама, а које су на располагању централној монетарној власти за кориштење у испуњавању платнобилансних потреба земље.

Према овој мапи, резерве злата и девиза у Швајцарској износе 679,3 милијарде долара. На другом мјесту је Русија са резервама злата и девиза у вриједности од 418,5 милијарди долара, а на трећем мјесту Њемачка са резервама девиза и злата у вриједности од 185,3 милијарде долара.

Резерви злата и девиза у вриједности између стотину и двије стотине милијарди долара имају и Чешка, Француска, Италија, Велика Британија, Пољска и Турска.

Када је ријеч о земљама региона, Хрватска је са резервама злата и девиза у вриједности од 15,5 милијарди долара, Србија чије резерве злата и девиза износе 10,7 милијарди долара те БиХ са 5,3 милијарде долара. Црна Гора се на овој листи нашла на предзадњем мјесту изнад Естеније са вриједношћу од 600 милиона.

На последњем мјесту смјестила се Естонија са резервама злата и девиза у вриједности од 389 милиона долара.