Скупштина БЛ: Зелено свјетло за Митровићеву пумпу

Скупштина града дала је јуче зелено свјетло за захтјев предузећа "Октан промет”, чији је власник народни посланик Војин Митровић, за промјену регулационог плана у Лазареву како би била изграђена бензинска пумпа. Након жустре расправе ова тачка дневног реда је прихваћена са 19 гласова за, шест против и три уздржана. Приједлог за измјену РП “Регионални центар”, […]

среда, 30 децембра, 2015 / 10:25

Скупштина града дала је јуче зелено свјетло за захтјев предузећа "Октан промет”, чији је власник народни посланик Војин Митровић, за промјену регулационог плана у Лазареву како би била изграђена бензинска пумпа.

Након жустре расправе ова тачка дневног реда је прихваћена са 19 гласова за, шест против и три уздржана. Приједлог за измјену РП “Регионални центар”, који обухвата простор поред аутопута Бањалука – Градишка и Булевара Милутина Миланковића, већ је био на дневном реду Скупштине 27. октобра, али тада није добио потребан број гласова.

Изградња бензинске пумпе планирана је на дијелу парцеле за коју град тврди да је његово власништво и да је то био дио земљишта које је град дао на располагање и коришћење Пољопривредној школи. У току је судски спор за утврђивање власништва над том парцелом.Да је ова тачка привукла велику пажњу одборника показало је и усвајање самог дневног реда. У име Клуба одборника ПДП-НДП одборник ПДП-а Александар Золак је тражио њено повлачење из скупштинске процедуре уз образложење да се градски парламент већ изјаснио о том питању. Овај приједлог није добио подршку.Одборник СДС-а Ђорђе Умићевић сматра да ову одлуку није требало прихватити.Одборник СНСД-а и предсједник скупштинске Комисије за просторно уређење Душан Чајић рекао је да су испуњени законски услови за покретање иницијативе.

“Комисију не интересује страначка припадност”, рекао је Чајић.

Градоначелник Слободан Гаврановић рекао је да се регулационим планом не дирају власнички односи.

“Измјена овог планског документа не утиче на рјешавање имовинско-правних односа судским путем. Ако се деси да се граду врати наведено земљиште, оно ће само имати већу вриједност, имајући у виду инвестицију која би се ту реализовала”, објаснио је Гаврановић.

Истакао је да се на наведеном простору не може градити до окончања судског поступка.

“Добили смо обавјештење правобраниоца да у том предмету не треба издавати грађевинску дозволу”, казао је Гаврановић.

Потврдио је да је у Градску управу стигла сагласност мјештана Ђуричића за изградњу електромреже преко њихове земље која би обезбиједила напајање струјом пумпне станице у Вулинима на платоу Мањаче.

“Тиме ће домаћинства у Доњим Лусићима и Локварима добити воду”, казао је Гаврановић.

“Топлана”Одборник НДП-а Владимир Мирошљевић је рекао да још није добио уговоре које је “Топлана” склапала са добављачима.

“Клуб одборника ПДП-НДП ће покушати сакупити сву документацију о тој теми и да ће против директора “Топлане” поднијети кривичну пријаву”, навео је Мирошљевић.
Градоначелник Слободан Гаврановић је рекао да ће одборник добити тражене уговоре, али да постоји одређена процедура која се мора испоштовати.Оставите одговор