Скуп вехабија протекао мирно

Испред зграде заједничких институција БиХ у Сарајеву завршен је скуп подршке лицима афро-азијског поријекла, која се налазе у Имиграционом центру Службе за послове са странцима у БиХ у Источном Сарајеву. Скуп, коме је присуствовало око 150 припадника вехабијског покрета, протекао је мирно, а обезбјеђивале су га јаке полицијске снаге Агенције за истраге и заштиту БиХ. […]

субота, 12 марта, 2011 / 23:35

Испред зграде заједничких институција БиХ у Сарајеву завршен је скуп подршке лицима афро-азијског поријекла, која се налазе у Имиграционом центру Службе за послове са странцима у БиХ у Источном Сарајеву.

Скуп, коме је присуствовало око 150 припадника вехабијског покрета, протекао је мирно, а обезбјеђивале су га јаке полицијске снаге Агенције за истраге и заштиту БиХ.

Уз препознатљив начин одијевања и под заставама једицине "Ел Муџахид" окупљени су носили транспаренте "Не смије се дозволити босански Гвантанамо", "Свако је невин док му се не докаже кривица", а чуо се и поклич "Алаху екбер".

Један од организатора скупа Нађа Диздаревић изјавила је да су протест подржале све исламске организације и интернет сајтови и да ће убудуће писати петиције, како би парламентарци промијенили законе и онемогућили да лица афро-азијског поријекла без доказа буду проглашавана пријетњом за националну безбједност.

"Протестујемо да дамо подршку Имаду ел Хусину, познатијем као Абу Хамза, Фадилу Ал Хамданију, Нудину Гацију, Зијаду Ал Гартанију, Амару Ал Хамши, Ахмеду Ал Фартахију", рекла је Диздаревићева.

ГАЛИЈАШЕВИЋ: ПРАВО ЛИЦЕ ДАНАШЊЕГ САРАЈЕВА

Скуп подршке лицима афроазијског поријекла, која се налазе у Имиграционом центру Службе за послове са странцима у БиХ, дио је матрице застрашивања свих народа у БиХ и показује право лице данашњег Сарајева, оцијенио је члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала Џевад Галијашевић.

"Ово се може тумачити и као вид политичког притиска на јавност у БиХ, односно Републику Српску и хрватске општине у БиХ. Тероризам није само конкретно насиље, него и пријетња насиљем и данашњи протести су дио матрице застрашивања народа у БиХ", рекао је Галијашевић.

Он је нагласио да је залагање за ослобађање лица која представљају пријетњу националној безбједности показивање правог лица Сарајева.

"То више није прича о грађанском и мултиетничком Сарајеву, него о његовом правом ружном лицу. Ако је организатор протеста супруга Омара Боудела Хаџа /Нађа Диздаревић/, који је у Гвантанаму провео пар година и који је дио `алжирске групе`, онда је свима јасно да мултиетничко Сарајево не постоји", констатовао је Галијашевић.

Он је нагласио да је залагање за лица која представљају опасност по БиХ, али и цјелу Европу удар на суживот у БиХ.Оставите одговор