Скуп студената и професора Универзитета у Бањој Луци поводом НАТО вјежбе Подијели

БАЊА ЛУКА – Студенти и професори Универзитета у Бањој Луци организоваће сутра јавни скуп поводом одржавања вјежбе „Здружени напор 2009“ коју ће у Бањој Луци реализовати Америчка команда за Европу, Министарство безбједности БиХ и Оружане снаге БиХ. "Планирани скуп није протест и не окупљамо се против нечега и некога, већ управо супротно: окупљамо се јер […]

четвртак, септембар 3, 2009 / 11:20

БАЊА ЛУКА – Студенти и професори Универзитета у Бањој Луци организоваће сутра јавни скуп поводом одржавања вјежбе „Здружени напор 2009“ коју ће у Бањој Луци реализовати Америчка команда за Европу, Министарство безбједности БиХ и Оружане снаге БиХ.

"Планирани скуп није протест и не окупљамо се против нечега и некога, већ управо супротно: окупљамо се јер смо за демилитаризацију БиХ и усмјеравање средстава за војску у образовање, науку и културу", саопштено је из Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци.

Од 10.30 до 11.00 часова предвиђено је окупљање студената на Тргу Крајине, а од 11.05 до 12.05 часова шетња учесника од Трга Крајине до Универзитетског града.

За 12.44 часова најављен је перформанс на платоу испред Филозофског факултета у Универзитетском граду, а дружење учесника скупа од 13.15 до 15.15 часова.

Становници "Студентске републике" позвали су и све грађане да им се придруже и да на миран и цивилизован начин пошаљу поруку о бесмислу војске и ратова.

"Студентску републику" у фебруару прошле године основали су студенти и професори Универзитета у Бањој Луци у знак протеста против једнострано проглашене независноти Косова и Метохије.

Вјежба "Здружени напор 2009", која ће бити одржана у касарни "Козара" у Бањој Луци, трајаће до 17. септембра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *