Ранохришћанске вијести из катакомби: Скривени Срби полако испливавају на свјетлост дана у Сарајеву

Митрополит дабробосански Хризостом у интервјуу за Дојче веле утврдио како “Срба у Сарајеву има више него што претпостављамо“, а разлог таквом стању је што се Срби „крију, не експонирају се“, али како вријеме пролази – а ево већ је 2018. година – све храбрије “испливавају“ на површину.

недеља, јануар 7, 2018 / 22:30

Oдговарајући на питање које гласи: „да ли се број православних вјерника повећава/смањује и како бисте оцијенили положај православних вјерника/Срба у Сарајеву?“, владика је одговорио:

„Ми не можемо децидно рећи колико има православних Срба у Сарајеву, али наш утисак са светих богослужења која смо служили у ова четири мјесеца је веома позитиван. Вама је могуће у Статистичком заводу БиХ провјерити резултате пописа становништва.

Међутим, ми смо закључили да у Сарајеву има Срба више него што се то може и претпоставити. Они су због општег антисрпског расположења које је више него евидентно, остали неекспонирани, анонимни илити скривени. Па и поред тога, чињеница је да се свакодневно у Сарајеву све више повећава број православних Срба и да они полагано, али све храбрије “испливавају” на свјетлост дана. То нас радује и ми настојимо да их охрабримо да се врате и да почну сасвим нормално да живе и раде у Сарајеву као што Бошњаци или Хрвати живе и раде у Бањалуци, Приједору и другим градовима Републике Српске.“

Медији који су пренијели интервју, на основу овог одговора, дали су му наслов:  „У Сарајеву се све више повећава број Срба“1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *