Скривена честитка рођендана НДХ прочитана на ХРТ

Водитељи емисије "Добро јутро Хрватска” на Хрватској радио-телевизији (ХРТ) јуче су сопственом непажњом, прочитали поруку једног гледаоца у којој се честита 10. април, дан злочиначке Независне државе Хрватске. До инцидента је дошло када су водитељи око 7,40 сати читали коментаре гледаоца на друштвеним мрежама, пренио је веб портал Индекс. Прва два коментара била су поздрави […]

четвртак, април 11, 2013 / 08:45

Водитељи емисије "Добро јутро Хрватска” на Хрватској радио-телевизији (ХРТ) јуче су сопственом непажњом, прочитали поруку једног гледаоца у којој се честита 10. април, дан злочиначке Независне државе Хрватске.

До инцидента је дошло када су водитељи око 7,40 сати читали коментаре гледаоца на друштвеним мрежама, пренио је веб портал Индекс.

Прва два коментара била су поздрави екипи емисије и гледаоцима, а трећи коментар гласио је – „Ево један липи поздрав уредништву ове емисије, а свим Хрватима/цама сретан и весео 10. април”.

„То је можда везано за оно ко је све рођен 10. априла”, рекла је, након што је прочитала тај коментар, водитељка Мелита Хренгек, и наставила да води емисију у једнако лежерном и опуштеном тону као и до тада.

Претходно, емисија ТВ Календар је најављена следећим ријечима: „Многе славне особе су рођене на данашњи дан, 10. априла. Уз Славољуба Пенкалу ту је и наша велика књижевница и пјесникиња Весна Парун, затим наш драги колега прослављени ТВ редитељ Антон Марти, по којем је један од наших студија на Хрватској телевизији добио име. Па ту је још и Пулицер и пуно, пуно још људи… Погледајте ТВ Календар”.

Из канцеларије за односе с јавношћу ХРТ сматрају да се није догодило ништа посебно драматично.

Како преноси Индекс, они поручују да су у емисијама које у етар пуштају коментаре гледалаца понекад могуће нежељене ситуације, али вјерују да је водитељка емисије „Добро јутро Хрватска” идеално одреаговала.

„Сматрамо да се у данашњој емисији није догодило ништа драматично. У етар емисије уживо се ‘провукао’ један непримјерен коментар гледаоца. С обзиром да се ради о интерактивној емисији, која у етар свакодневно пушта мишљења и коментаре гледалаца, понекад су могуће и нежељене ситуације. Водитељка је игнорисањем коментара гледаоца, одреаговала идеално за тај тип емисије”, сматра канцеларија за односе с јавношћу ХРТ.Оставите одговор