Шкрбић: Нисмо наредили повећање партиципација

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске није дало рјешење за повећање партиципације на здравствене услуге, иако је било појединачних захтјева здравствених установа за њеним повећањем, рекао је министар здравља и социјалне заштите РС Ранко Шкрбић.  И када би се десило повећање партиципације, нагласио је министар, то никако не би утицало на социјално најугроженије категорије […]

четвртак, новембар 17, 2011 / 15:29

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске није дало рјешење за повећање партиципације на здравствене услуге, иако је било појединачних захтјева здравствених установа за њеним повећањем, рекао је министар здравља и социјалне заштите РС Ранко Шкрбић.

 И када би се десило повећање партиципације, нагласио је министар, то никако не би утицало на социјално најугроженије категорије становништва које су ослобођене плаћања партиципације.

Шкрбић је додао да су и на сједници Републичког одбора Синдиката здравства и социјалне заштите РС споменути појединачни захтјеви директора домова здравља о повећању партиципације, а један захтјев је стигао и у Фонд здравственог осигурања РС.

"Спремни смо да разговарамо о тој теми и са синдикатом и са скупштинским одбором за здравство", рекао је Шкрбић новинарима у Бањалуци.

На јуче одржаној конференцији за новинаре представници Српске демократске странке рекли су да ће повећање партиципације за здравствене услуге додатно оптеретити буџет грађана, што је, како тврде, резултат неефикасног менаџмента Министарства здравља и социјалне заштите, који је сав терет пребацио на грађане РС.0 КОМЕНТАРА

  1. Rijetko gledam TV. Večeras sam gledao Milojevića. 100% moj istomišljenik. Dakle, vlada RS dovedena od fašista samo sa jednim ciljem: uništenje naroda, u ekonomskom i biološkom smislu. To ja ponavljam, i ponavljam , i ponavljam: Vlada RS je profašistička, zločinačka i srbogenocidna.
    Izbori su farsa, namještaljka, izborni inžinjering. Danas prije sastanka šestorke u SA, dodik je imao u 4 oka sastanak sa strancima: dobio uputstva i direktive. On je dobio zadatak: uništiti srpski narod do poslednjeg čovjeka.

  2. Па ја то трубим годинама да је задатак СНСД, СП, а сада и Јандрић Крсте уништење срба поновним повратком братства и јединства и наравно комуниста од којих су и потекли. Е па нећете ако сте нам пушке отели нисте глогово коље

    Доле СНСД – слобода народу

  3. Те партиципације, баш безобразне исто ко машиновође, ето оне саме својом вољом поскупиле, а нико им није то одобрио…:P

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *