Шкрбић: Идем код Додика, али не на рапорт

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић рекао је да је основни разлог његовог предстојећег састанка са предсједником Српске Милорадом Додиком разговор о унапређењу здравственог система, одбацивши медијске наводе да је разлог састанка предсједниково незадовољство радом Министарства. "Није тачно да је највеће критике добило Министарство здравља и социјалне заштите, већ су оне упућене […]

субота, 7 априла, 2012 / 12:39

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић рекао је да је основни разлог његовог предстојећег састанка са предсједником Српске Милорадом Додиком разговор о унапређењу здравственог система, одбацивши медијске наводе да је разлог састанка предсједниково незадовољство радом Министарства.

"Није тачно да је највеће критике добило Министарство здравља и социјалне заштите, већ су оне упућене на друге адресе. Међу првима смо покренули активности када је ријеч о смјенама и неодговорном односу и раду у поједним институцијама", рекао је Шкрбић новинарима у Бањалуци.

Он је подсјетио да је крајем прошле године Министарство било принуђено да смијени директора Клиничког центра у Бањалуци Мирка Станетића, додајући да су настављене активности у том правцу.

"Свакодневно сам у контакту са предсједником Додиком и премијером Александром Џомбићем како би здравствени систем учинили далеко одговорнијим и како би људе који га воде приближили стварном стању и како би они поднијели далеко већу одговорнсот када је у питању управљање здравстевим установама. То је основни разлог због којег ћемо се наћи на састанку са предсједником", истакао је Шкрбић.

"Еуроблиц" је данас, позивајући се на своје изворе, објавио да је предсједник Додик позвао на састанак у понедјељак, 9. априла, Шкрбића, министра индустрије, енергетике и рударства Жељка Ковачевића, министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Мирослава Миловановића и министра управе и локалне самоуправе Лејлу Решић због незадовољства њиховим радом./Оставите одговор