19:08 Звучи мало шпијунско-суперхеројски: Босић против СНСД-овог тима за прљаве операције17:26 Важан јубилеј: Прије 60 година први човјек у свемиру је постао онај који је писао ћирилицом17:02 Деманти градоначелника Приједора: СДС је извукао моје ријечи из контекста, неће ме посвађати са борцима ВРС16:17 Песков: Кијев мора поштовати обавезе из споразума у Минску15:45 Златна грозница тресе Источну Европу15:37 Борба против пандемије створила четрдесет нових милијардера15:22 Акције Алибабе порасле шест одсто у Њујорку након казне у Кини15:15 Зора Видовић присутна на прозивци ММФ за југоисточну Европу15:07 Џафи честита почетак Рамазана, Фронтал се придружује - он муслиманима малим словом, ми и онима што се пишу великим15:01 Новаковић-Бурсаћ: Тужилаштво БиХ ради политички задатак: Формирају предмет због обиљежавања Дана руских добровољаца, а ни један за злочине муџахедина

Скоро па загонетно: Промијенио највише странака, а није Шпирић

За предсједника општине Александровац Југослава Стајковца његови политички опоненти кажу да у Србији нема тако "вјештог" политичара који је спреман да прихвати сваку идеологију само да би задржао функцију и привилегије. Предсједник александровачке општине Југослав Стајковац (60) у својој је политичкој каријери промијенио чак осам странака, и шест пута био биран за предсједника општине. Стајковац […]

уторак, 25 фебруара, 2014 / 11:34

За предсједника општине Александровац Југослава Стајковца његови политички опоненти кажу да у Србији нема тако "вјештог" политичара који је спреман да прихвати сваку идеологију само да би задржао функцију и привилегије.

Предсједник александровачке општине Југослав Стајковац (60) у својој је политичкој каријери промијенио чак осам странака, и шест пута био биран за предсједника општине. Стајковац скоро сваке друге године мијења своја политичка убјеђења. Био је члан Савеза комуниста, потом предсједник александровачког одбора ЈУЛ, да би након тога прелетио у Покрет социјалиста Александра Вулина, па одатле у екстремну десницу – Српску радикалну странку.

Послије петооктобарских промјена удомио се у Новој Србији Велимира Илића, а 2004. године основао је ГГ „Покрет за Жупу“, када је уз подршку жупских социјалиста побједио на изборима и дошао на мјесто предсједника општине.

У међувремену је приступио ДСС и био именован за потпредсједника одбора Коштуничине партије у Александровцу. У овој странци је остао све до одласка ДСС у опозицију, да би поново покренуо ГГ „Покрет за Жупу“.

Када је након локалних избора 2012. године изгубио власт, у марту 2013. године прикључује се УРС-у Млађана Динкића. У августу прошле године по шести пут је изабран за предсједника општине, када је смијењена власт СНС. Чим је УРС изашао из Владе Србије, Стајковац је најавио напуштање те станке и одбио да на републичкој листи УРС-а заузме 23. место.

На захтјев „Блица“ да каже шта су били основни мотиви за промјену тако великог броја политичких партија, као и шта је добио, а шта изгубио због политике, у кабинету предсједника Стајковца казали су да он не жели да одговори на питања.
Све његове партије

Савез комуниста

Југословенска левица

Покрет социјалиста

Српска радикална странка

Нова Србија

ГГ Покрет за Жупу

Демократска странка Србије

Уједињени региони Србије

Шпирић

Међу политичарима у РС и БиХ за човјека који је највише мијењао странке важи актуелни члан СНСД-а и министар финансија у Савјету министара БиХ, Никола Шпирић. Шпирић је прије СНСД-а био члан Српске радикалне странке, Демократске странке за Бањалуку и Крајину, Српске демократске странке и Партије демократског прогреса.0 КОМЕНТАРА

  1. -Међу политичарима у РС и БиХ за човјека који је највише мијењао странке важи актуелни члан СНСД-а и министар финансија у Савјету министара БиХ, Никола Шпирић. Шпирић је прије СНСД-а био члан Српске радикалне странке, Демократске странке за Бањалуку и Крајину, Српске демократске странке и Партије демократског прогреса.

    Zar Dodikov cvijet da je najgori:)

  2. Samo da podsjetim ako je neko zaboravio!!! Nikola Spiric, tadasnji predsjednik savjeta ministara BIH je na pocetku svjetske ekonomske krize 2008 narucio Audi Q7 po cijeni od 220.000 KM da bi nakon par dana gostovao kod Mate Djakovica u Teleringu i ubjedjivao narod da ce nas ta kriza zaobici i da nece imati uticaja na nasu ekonomiju! Danas kad ga novinari pitaju zasto je tesko stanje u drustvu on kaze: pa znate svjetska ekonomska kriza je u cijelom svijetu, ne samo kod nas, pogledajte hrvatsku ili srbiju, sa kakvim se oni problemima nose!!!

Оставите одговор