Школа шаха Скакач: Путевима пријатељства онлајн шах партија против Руса

Школа шаха "Скакач" из Бањалуке одиграће у суботу, 14. децембра, онлајн меч турнир против 3 руске екипе, почев од 9 сати. На "Путевима пријатељства" играће се на 8 табли, а играчи ће на располагању имати 15 минута за партију и бонус од 10 секунди за сваки повучени потез.

субота, 14 децембра, 2019 / 14:35

– Ово ће, колико знам, бити први пут да неки тим из Бањалуке игра меч преко једне интернет платформе. Трудићемо се да оправдамо епитет најбоље школе шаха у БиХ, што ће бити изузетно тешко с обзиром да је руска школа можда најјача у свијету – рекао је Филип Губо, предсједник Школе шаха "Скакач".

Против тимова из Ханти-Мансијска и Москве снагу ће одмјерити: Марко Нинковић, Андреј Крчмар, Алекса Нинковић, Лука Босанчић, Филип А. Кременовић, Павле Јурић, Андрија Шкобо, Вукашин Глигић, Петар Дележан, Никола Дележан и Немања Макитан.

Онлајн меч турнир ће бити одржан на Електротехничком факултету.

Школа шаха "Скакач” је шестоструки екипни омладински првак РС, при чему је "везала” 5 узастопних титула, од 2015. до 2019. У својим редовима има два ФИДЕ мајстора и једину олимпијску репрезентативку БиХ из Бањалуке, те вишеструке кадетске шампионе РС и БиХ.