Скелани без воде већ пети дан

Становници Скелана и околних насеља, њих 2000, већ пет дана немају воду за пиће из мјесног водовода због оштећења на водозахвату у Ћосићима, насталог прошле седмице након обилних падавина и бујице, која је однијела брану и промијенила ток Бујаковића ријеке. Радници комуналног предузећа "Станком", које је у стечају, кажу да су од општине и сребреничког […]

уторак, 14 јуна, 2011 / 13:53

Становници Скелана и околних насеља, њих 2000, већ пет дана немају воду за пиће из мјесног водовода због оштећења на водозахвату у Ћосићима, насталог прошле седмице након обилних падавина и бујице, која је однијела брану и промијенила ток Бујаковића ријеке.

Радници комуналног предузећа "Станком", које је у стечају, кажу да су од општине и сребреничког Комуналног предузећа "Полет" тражили помоћ за превазилажење тог проблема.

Директор "Полета" Хајрудин Мехмедовић рекао је новинарима да то предузеће нема средства за санацију великих оштећења на скеланском водозахвату.

Он је додао да су надлежни у сребреничкој општини обећали да ће наћи привремено рјешење, а након тога приступити трајном рјешавању проблема везаног за редовно снабдијевање питком водом у Скеланима.

Предсједник Скупштине општине Сребреница Радомир Павловић данас је изјавио Срни да је руководство "Полета" неодговорно и да није благовремено предузело мјере да се Скелани на било који начин обезбиједе водом за пиће.

"Ово је крупан проблем, јер је велики број домаћинстава без пијаће воде и јутрос смо добили обећање замјеника начелника општине Ћамила Дураковића да ће општина интервентно обезбиједити средства за привремену санацију кварова и нормализовање водоснабдијевања тог подручја у наредна два до три дана, док се не обезбиједе средства да се причињене штете на водозахвату трајно санирају и дугорочно ријеши питање снабдијевања Скелана питком водом", рекао је Павловић.Оставите одговор