Скандалозно лицемјерје: Фејсбук означава државне медије, сем наравно америчких

Фејсбук је најавио да ће убудуће посебно означавати руске, кинеске и друге медије, који су под владином контролом и касније током љета блокирати све њихове рекламне садржаје, који циљају кориснике у САД.

субота, 6 јуна, 2020 / 12:53

Оно што је скандалозно, а скандалозно је што нико у томе не види ни проблем ни лицемјерје, је што на списку неће бити амерички медији. јер како каже Фејсбуков директор за сајбер сигурност Натанијел Глајхер:

Фејсбук неће посебно означавати ниједну новинску организацију чије је сједиште у САД, јер су у тој компанији закључили да чак и они медији, којима управља влада уживају независност у спровођењу уређивачке политике.

Према ономе што је наведено у делимичном попису таквих медијских организација, највећа друштвена мрежа на свијету посебно ће означити руски Спутњик, иранску Пресс ТВ и кинеску агенцију Синхуа.

Поступак посебног означавања на почетку ће бити примјењен на око 200 страница на тој друштвеној мрежи, које су отворили различити државни медији широм свијета.

Ова друштвена мрежа је раније признала да је пропустила да спријечи да се преко његове платформе Руси умијешају у америчке предсједничке изборе 2016. године, а од тада је предузела мјере, како би унаприједила своју заштиту и осигурала већу транспарентност страница и огласа, које ова друштвена мрежа садржи. Међутим, америчке институције потврдиле су да су све тврдње о руском мијешању измишљотине, али је читава лаж наставила да се котрља.