Скајп: Криве су "бубе" а не хакери

Преоптерећење сервера и "баг" у програму који Скајп користи за оперативни систем Виндоуз, узроци су недавног застоја у раду ове компаније. Детаљи о разлогу престанка рада Скајп сајта на два дана, непосредно прије католичког Божића, објављени су на блогу компаније. Главни информатички представник за медије наводи да су проблеми наступили 22. децембра, када је почело […]

четвртак, 30 децембра, 2010 / 14:55

Преоптерећење сервера и "баг" у програму који Скајп користи за оперативни систем Виндоуз, узроци су недавног застоја у раду ове компаније.

Детаљи о разлогу престанка рада Скајп сајта на два дана, непосредно прије католичког Божића, објављени су на блогу компаније.

Главни информатички представник за медије наводи да су проблеми наступили 22. децембра, када је почело препуњавање сервера на којима су инстант поруке.

То значи да су компјутери који користе Виндоуз, на којима је и Скајп, а који примају захтеве, почели да касне и "баг" је, нажалост, у једној од верзија програма узроковао пад система.

Око 50 одсто корисника Скајп услуга има верзију овог програма 5.0.0.152 са "багом". Већ је урађена и верзија Скајп без "бага", али још није постављена за аутоматско преузимање.

Дакле, не ради се о намјерном хакерском нападу на Скајп, као што се спекулисало.

Скајп је понудио одштету својим припејд корисницима у виду ваучера, а онима који плаћају претплату седмодневну бесплатну употребу софтвера.Оставите одговор