Сјетимо се 1993. године: Чордаш добио плакету за 25 година Општине Пелагићево

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске, Давор Чордаш, којем је данас, на Свечаној академији поводом обиљежавања 25 година од оснивања општине Пелагићево, уручена плакета за допринос у развоју ове општине.

уторак, јануар 30, 2018 / 16:23

Он је рекао је да је то велика част али и обавеза да се и у наредном периоду помогне овој малој локалној заједници.

„Ово је признање мени, Влади Републике Српске и свима онима који су се заједно са мном борили да општина Пелагићево буде боље мјесто за живот“, нагласио је Чордаш.

Он је изразио задовољство сарадњом са општинским властима и начелником општине.

Чордаш је нагласио да је у протеклих неколико година само из Буџета Владе Републике Српске, кроз пројекте обнове и реконструкције стамбених јединица, вјерских објеката, инфраструктуре и пројекте одрживог развоја у ову општину уложено око 1. 300.000 марака.

Општина Пелагићево није заборављена ни када су у питању заједнички пројекти које реализује Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске, тако да ће у наредне двије године, кроз Регионални програм стамбеног збрињавања (РСП) и Пројекат реконструкције стамбеног фонда (САФ), бити уложено око 850.000 марака, истиче министар.

Он је додао да ће и у наредном периоду, наставити са улагањем у ову општину.

Уручујући признање, начелник општине Пелагићево Симо Стакић, захвалио се министру Чордашу и Влади Републике Српске на несебичној подршци коју су пружили овој општини и њеним становницима, што се како каже позитивно одразило на квалитет живота људи у Пелагићеву.

„Увјерен сам да помоћ и подршка неће изостати ни у наредном периоду, те да ће општина Пелагићево ићи путем развоја и просперитета, а све у циљу побољшања квалитета живота људи који живе на простору ове општине“, истиче Стакић.2 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *