Сједница ГС Бијељина 3. марта: Буџет 51,5 милиона КМ

Друга сједница Скупштине Града Бијељина биће одржана 3. марта, са почетком у 10 часова – договорено је данас на међустраначком састанку. Пред одборницима ће се наћи 51 тачка дневног реда, међу којима је Приједлог буџета за 2021. годину као стратешки документ – истакао је предсједник Скупштине Града Александар Ђурђевић.

четвртак, 18 фебруара, 2021 / 18:56

"Приједлог буџета ићи ће у скупштинску процедуру у истом облику у којем је усвојен и његов нацрт у октобру прошле године, за шта је ресорно министарство претходно дало сагласност", рекао је Ђурђевић, очекујући да ће у току припрема сједнице и на самом засједању локалног парламента, амандманским дјеловањем, доћи до знатне корекције овог документа.

Он је позвао представнике парламентарних странака да до 1. марта доставе амандмане на буџет, да би дан након тога могао да се одржи састанак Комисије за финансије Града Бијељина, с циљем да се сваки приједлог појединачно анализира и изнађе најповољније рјешење.

Износ буџета је око 51,5 милиона КМ, појаснио је предсједник Скупштине, додајући да ће се на сједници наћи и низ информација и извјештаја, планова, програма рада , као и тачака имовинско-правне природе из Одјељења за стамбено-комуналне послове.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, нагласио је да он као предлагач буџета, који је креирало претходно градско руководство, показује највиши степен демократије.

"Бијељина не смије да стоји у мјесту. Желим да убрзамо процес доношења буџета у складу са законом, да се крећемо што брже и ефикасније, да бисмо створили што бољи привредни амбијент, запошљавали наше грађане и обезбиједили стабилност у Семберији", поручио је градоначелник.

Петровић је најавио консултације са свим релевантним политичким и институционалним субјектима наредних дана, да би се у вези са усаглашавањам амандмана постигао приоритетни циљ, а то је, како је рекао, да народ живи боље. Према његовим ријечима, буџет има и социјалну и развојну компоненту.

"Овај буџет има све што је народу потребно и управо са таквим приједлогом буџета идем пред одборнике. Очекујем максималну конструктивност са њихове стране, јер ја предлажем туђи буџет, креиран од стране претходног руководства. Све то радим с циљем да Семберија не би тапкала у мјесту, јер народ то од нас тражи", поручио је он.

Градоначелник је најавио да ће се пред одборницима наћи и Извјештај о пресјеку стања о реализацији започетих пројеката на подручју Бијељине, како би се јавност информисала о њиховом степену реализације и проблемима који су је пратили у претходном периоду, као и о томе шта градско руководство планира да предузме у погледу наставка започетих и планираних капиталних пројеката.

Како је саопштено након међустраначког састанка, због великог броја тачака дневног реда, очекује се да наредна сједница Скупштине Града Бијељина траје најмање два радна дана.