Сједињене Државе убиле 4.700 људи беспилотним летјелицама

Америчке беспилотне летјелице убиле су око 4.700 људи широм свијета – изјавио је републикански сенатор Линдзи Грејем. Те жрвте су поријеклом иѕ Пакистана, Јемена, али и из других земаља. Грејем је први званично објавио број погинулих лица од америчких беспилотних летјелица, које Вашингтон активно користи у антитерористичким операцијама од 2004. године. Републкански сенатор је познат […]

четвртак, фебруар 21, 2013 / 10:28

Америчке беспилотне летјелице убиле су око 4.700 људи широм свијета – изјавио је републикански сенатор Линдзи Грејем.

Те жрвте су поријеклом иѕ Пакистана, Јемена, али и из других земаља.

Грејем је први званично објавио број погинулих лица од америчких беспилотних летјелица, које Вашингтон активно користи у антитерористичким операцијама од 2004. године.

Републкански сенатор је познат по томе што подржава коришћење беспилотних летјелица у борби против "милитаната из терористичких организација" упркос критикама овог метода у америчком Конгресу.

Истовремено, америчка влада је у сриједу објелоданила документ о активним корацима против сајбер-напада и заштите пословних тајни путем већег дипломатског притиска на друге земље.

Документ наглашава да ће Бијела кућа вршити трајни и дипломатски притисак на друге земље да би спријечила "крађу тајни".

Ткве акције, наводи се у документу, "пријете бизнису САД, подривају националну безбједност, а такође пријете и америчкој економији".Оставите одговор