Ситуација на Сокоцу: Нема гријања ни контакта са мјесним заједницама

Док се Радован Паповић враћа са Сокоца, преносимо информације које нам је дојавио о ситуацији у овој општини.

уторак, 7 фебруара, 2012 / 19:45

Топлана у Сокоцу не ради, и стамбене јединице немају гријања. Још у четвртак су се поквариле пумпе које праве притисак и истискују воду ка радијаторима, а каже се да немају ни довољно енергената.

Сокочани се не надају да ће гријање прорадити ускоро. Проблеми са гријањем су велики, па се смрзавају сви они који немају пећ на дрва или гријалице. Струје има, али је напон прилично слаб, па струје нестаје неколико пута у току дана.

Ниво воде у резервоару Биоштица је низак, па су виша насеља воде. Села која се напајају са далековода Каљина нису имали струје од синоћ па до данас поподне.

Пекаре раде, али Сокочани кажу да се хљеб распрода већ ујутру, док мљекара из Мокрог ни сама не може да доставља млијеко до продавница.

Сем главне улице остале су доста лоше очишћене, а све мјесне заједнице суодсјечене и не може им се прићи. Пут од Пала до Сокоца је очишћен, али је због наноса снијега сужен, те се на неким мјестима саобраћа само једном траком.

На истом путу је било оборено једно дрво које није пало на асвалт, већ на снијег поред пута, а кроз гране је могућ пролаз једног аутомобила, и тек је вечерас уклоњено са пута.

Температура је -15, а дебљина снијега је 90 центиметара.

sokolac snijeg toplana radovan papovic snijezno nevrijeme romanija0 КОМЕНТАРА

  1. Ето то је права слика додиковог управљања, овако како сад изгледа Соколац, изгледаће РС, ако се и даље буде одржавао на власти онај вампир из лакташа!
    За Соколац није штедио обећања, чак да ће то бити „нови лакташи“ само да се заобиђе локални СДС, и шта су добили ти олако заведени наивни грађани!?
    Исто оно што ће добити сви у РС, само полако…