Систематски допинг у Енглеској за Игре у Лондону 2012. ВАДА не зна да ли су прекршена правила

Из Енглеске стиже шокантна вијест: британски олимпијци су 2012. године коришћени као заморчићи за "чудесну дрогу” како би побољшали своје перформансе на такмичењу!

уторак, 14 јула, 2020 / 12:07

Ову вијест ексклузивно доноси "Дејли Мејл” који јавља да је пројекат коштао стотине хиљада фунти јавног новца, а да истовремено није било гаранције да ће се прекршити правила антидопинг агенције.

Међутим, чак 40 одсто оних спортиста који су користили "чудесну дрогу” суочили су се са нуспојавама, од којих је најчешћа била повраћање.

"Дејли Мејл” тврди да је чак 91 спортиста користио ту супстанцу, позивају се на то да у свом посједу имају документ који то доказује, а ту прву фазу тестирања спортисти одрадили тако што су користили кроз "пиће које побуђује енергију”.

Главна супстанца поменутог пића, како преноси Телеграф, јесте "синтетичка верзија тјелесне киселине” илити кетони како се зове у природи.

Међутим, Свјетска антидопинг агнеција (WАDА) и Британска антидопинг агенција одговорили су поменутом медију и додали су да кетони нису забрањени, али да ВАДА задржава могућност да реагује и прегледа цјелокупну ситуацију.1 КОМЕНТАР