Сиријска војска заузела посљедње упориште побуњеника у Латакији

Сиријска војска заузела је град Рабију, једини који је још био под контролом побуњеника у западној сиријској провинцији Латакији, саопштиле су сиријска државна телевизија и тзв. Сиријска опсерваторија за људска права. Војска је успјела да врати Рабију под своју контролу уз помоћ ваздушних удара руских снага и под дјелимичном командом руских официра, пренио је Ројтерс. […]

недеља, 24 јануара, 2016 / 13:56

Сиријска војска заузела је град Рабију, једини који је још био под контролом побуњеника у западној сиријској провинцији Латакији, саопштиле су сиријска државна телевизија и тзв. Сиријска опсерваторија за људска права.

Војска је успјела да врати Рабију под своју контролу уз помоћ ваздушних удара руских снага и под дјелимичном командом руских официра, пренио је Ројтерс.

Тиме су сиријске провладине снаге стигле практично до турске границе, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права.

Званична Москва је у септембру покренула ваздушну интервенцију у Сирији против Исламске државе, док Запад тврди да је циљ тог потеза била подршка снагама предсједника Башара ел Асада.