Сиријска војска контролише цјели Дамаск

Сиријска војска сада контролише цијели главни град Дамаск, пошто је данас од побуњеника преотела и четврт Тадамун, на југу града, рекао је генерал задужен за операције.  „Очистили смо све четврти Дамаска”, рекао је новинарима током обиласка Тадамуна генерал који не жели да му се објави име. „Стање у Дамаску је одлично, стабилно. Више на улицама […]

недеља, 5 августа, 2012 / 09:17

Сиријска војска сада контролише цијели главни град Дамаск, пошто је данас од побуњеника преотела и четврт Тадамун, на југу града, рекао је генерал задужен за операције.

 „Очистили смо све четврти Дамаска”, рекао је новинарима током обиласка Тадамуна генерал који не жели да му се објави име.

„Стање у Дамаску је одлично, стабилно. Више на улицама нема оружаних група и наоружаних појединаца”, додао је он.

Генерал је рекао да операција у Тадамуну почела у петак ујутро као „одговор на захтев народа”, а завршена је у суботу рано поподне.

Побуњеници су започели покушај освајања Дамаска 15. јула.

Четврт Тадамун је непосредно уз палестински логор Јармук који је ове недеље био на мети укрштене минобацачке ватре двеју страна.

Тадамун је потпуно разорен и напуштен, радње су опљачкане, нема струје.

У Јалди, суседној четврти, извештач АФП је видео петнаестак тела на улицама.

„То су становници који су наоружане групе ликвидирале”, рекао је генерал.

У једној башти у Тадамуну побуњеници су сахранили десетак својих мртвих. Џамија је била претворена у њихову импровизовану амбуланту за рањенике и тамо још има трагова крви и прљавих завоја.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *