Сирија одиграла неријешено у Техерану, и даље гори нада за пласман на СП

У последњем колу групе А азијских квалификација за Свјетског првенства у фудбалу, Сирија је играла 2:2 против Ирана у Техерану.

среда, 6 септембра, 2017 / 10:49

Иако су у питању двије пријатељске државе, Сиријци нису имали попуст у Ирану, и морали су се до краја борити за бодове. Иран је имао обезбијеђен пласман, али није предао утакмицу. Сирија је повела са 1:0 голом Тамера Мохамеда у 13. минуту, а Иран је изједначио на самом крају првог полувремена, голом Садара Азмуна.

Преокрет је направљен у 64. минуту када је поново Азмун постигао други гол за Иран.  Спас за Сирију донио је Омар ал Сома у надокнади времена.

Ни побједа не би Сирији донијела директан пласман, јер је Јужна Кореја одољела Узбекистану (0:0), и у случају истог броја бодова Корејанци би били други у групи. Међутим, ремијем је Сирија освојила бод који јој је донио треће мјесто (исти број као и Узбекистан, бољи омјер).

Са трећег мјеста још увијек могу да се боре и сањају о Русији. трећепласиране екипе из двије квалификационе азијске групе разиграваће у двомечу, а побједник ће ићи у дуел са екипом из Конкакаф (Сјеворена и Средња Америка). Побједник иде на Мундијал.

Следећи противник Сирије је искусна и чврста Аустралија, a побједника очекује четвртопласирана репрезентација из Конкакаф зоне.

Сирија се до сада никада није пласирала на свјетско првенство, а сада има шансу, и то док се у њој води суров вишегодишњи рат, а фудбалери који је представљају као домаћини морају да играју на неутралном терену.Оставите одговор