Сирија – Експлозија близу сједишта владајуће партије

Три особе поврјеђене у експлозији бомбе у центру Дамаска, недалеко од хотела у којем су смјештени припадници мисије УН. У тој области се налази сједиште владајуће партије предсједника Асада. У центру Дамаска, недалеко од хотела у којем су смјештени припадници мисије Уједињених нација, три особе поврјеђене су у експлозији бомбе. Напад се догодио преко пута […]

среда, 15 августа, 2012 / 15:39

Три особе поврјеђене у експлозији бомбе у центру Дамаска, недалеко од хотела у којем су смјештени припадници мисије УН. У тој области се налази сједиште владајуће партије предсједника Асада.

У центру Дамаска, недалеко од хотела у којем су смјештени припадници мисије Уједињених нација, три особе поврјеђене су у експлозији бомбе.

Напад се догодио преко пута хотела "Дама Роуз", а полиција је око мјеста експлозије поставила безбједносни кордон. Како јавља сиријска државна телевизија, експлозивна направа била је залијепљена на цистерну са мазутом. Мета напада још није позната, мада је наведено да се у тој области налази сједиште владајуће партије предсједника Башара ел Асада.

Замјеник министра спољних послова Сирије Фајсал Мекдад рекао је да нико од посматрача Уједињених нација није поврјеђен у нападу.

"Дајемо све од себе да им омогућимо да нормално раде свој посао", истакао је Мекдад.

У Сирији бораве и представници Службе за ванредне ситуације Уједињених нација који сматрају да је хуманитарна ситуација све гора и да је више од милион људи интерно расељено.

"Оно што људи желе, а и чему се ми надамо, јесте да сукоби престану и да дође вријеме мира и стабилности" , изјавила је Валери Амос из Уједињених нација.

У међувремену, лидери муслиманских земаља у Меки разматрају суспензију Сирије у Организацији за исламску сарадњу, чему се противи Иран.

С друге стране, министар одбране Сједињених Америчких Држава Леон Панета оптужује Иран да обучава посебну милицију како би помогла сиријском режиму у борбама против побуњеничких снага.