Сирија: Арапска лига пријети, а војска узвраћа

Сиријска војска је саопштила данас да ће „одсјећи сваку руку зла жељну крви Сиријаца” истичући да недавни напади на снаге безбједности представљају ескалацију кризе у тој земљи. „Наше оружане снаге ће наставити мисију одбране безбједности наше државе и ми ћемо узвратити на сваки вид пријетње”, наводи се у саопштењу. Шест елитних пилота и четири официра […]

петак, новембар 25, 2011 / 22:31

Сиријска војска је саопштила данас да ће „одсјећи сваку руку зла жељну крви Сиријаца” истичући да недавни напади на снаге безбједности представљају ескалацију кризе у тој земљи.

„Наше оружане снаге ће наставити мисију одбране безбједности наше државе и ми ћемо узвратити на сваки вид пријетње”, наводи се у саопштењу.

Шест елитних пилота и четири официра убијени у засједи у четвртак у Хомсу, а за сада није познато ко стоји иза напада, пренио је АП.

Сирија је од марта поприште обрачуна снага режима предсједника Башара ал-Асада са демонстрантима који траже његову смјену.

Према процјенама Уједињених нација, више од 3.500 људи је убијено протеклих осам мјесеци у Сирији, док притисак међународне заједнице на Асада да обустави крвопролиће расте.

Арапска лига је јуче дала Сирији рок од 24 часа да пристане на посматрачку мисију или се суочи са санкцијама, који је данас поподне истекао.

Лига ће се, како је саопштио замјеник генералног секретара Ахмед Бен Хели, сутра састати како би донијела одлуку о санкцијама.

Арапска лига је раније суспендовала Сирију из те организације која окупља 22 арапске земље. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *