СИПА се извинила због нетачних информације о нестанку Боже Мандића

Државна агенција за истраге и заштиту (Сипа) саопштила је данас да је због пропуста полицијског службеника ангажованог на истрази ратних злочина, Милан Мандић, син несталог Боже Мандића, погрешно информисан о статусу предмета који се односи на нестанак његовог оца. Из Сипе изражавају искрено жаљење породици Мандић због неугодности проузрокованих погрешним информисањем и наводе да ће […]

понедељак, 19 децембра, 2011 / 19:27

Државна агенција за истраге и заштиту (Сипа) саопштила је данас да је због пропуста полицијског службеника ангажованог на истрази ратних злочина, Милан Мандић, син несталог Боже Мандића, погрешно информисан о статусу предмета који се односи на нестанак његовог оца.

Из Сипе изражавају искрено жаљење породици Мандић због неугодности проузрокованих погрешним информисањем и наводе да ће полицијски службеник који је начинио пропуст бити одмах процесуиран у оквиру унутрашњег поступка који ће спровести Агенција.

Милана Мандића, који је предсједник Удружења породица несталих лица Сарајевско-романијске регије Источно Сарајево, Сипа је у допису 14. децембра обавијестила да су посмртни остаци његовог оца, који је нестао 16. јуна 1992. године у Сарајеву, ексхумирани и идентификовани још 2007. године.

У допису је наведено да је Кантонално тужилаштво Сарајево 29. марта 2007. године реексхумирало два тијела ексхумирана на травњаку између школе "Алекса Шантић" и Лукавичке цесте на подручју сарајевске општине Нови Град и да је ДНК анализом, коју је урадио ИЦМП у Тузли, утврђено да једно од два тијела потврђује идентитет Милановог оца Боже Мандића.

Међутим, провјером свих података у ИЦМП-у Мандић је утврдио да налаз о идентификацији не постоји.