СИПА претреса Општину и Полицијску станицу у Гацку

У Гацку је у току претрес зграда Општине и Полицијске станице које врше припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, изјавила је портпарол Тужилаштва БиХ Селма Хећимовић.  Акција је почела око 9.00 часова,а из просторија Општине Гацко изузета је документација о раду 1992. године, као и војна документација. Замјеник начелника општине Гацко Радојица Антуновић […]

четвртак, новембар 24, 2011 / 14:29

У Гацку је у току претрес зграда Општине и Полицијске станице које врше припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, изјавила је портпарол Тужилаштва БиХ Селма Хећимовић.

 Акција је почела око 9.00 часова,а из просторија Општине Гацко изузета је документација о раду 1992. године, као и војна документација.
Замјеник начелника општине Гацко Радојица Антуновић рекао је новинарима да су припадници Сипе имали налог за претрес и да су се понашали коректно. Ушли су у сваку канцеларију и фотографисали је.

Припадници Сипе претресли су и просторије Мјесне заједнице у Фојници, гдје се налази дио документације из ратног периода.

Портпарол Сипе Жељка Кујунџија потврдила је да се акција може довести у везу са недавним хапшењем и ослобађањем Горана Лучића из Гацка.

Лучић је ухапшен 17. новембра у згради општине Гацко јер га Тужилаштво БиХ сумњичи за ратне злочине на овом подручју. Суд БиХ је идући дан одбио као неоснован приједлог Тужилаштва за одређивање притвора уз образложење да није нађен основ сумње да је Лучић био командант Територијалне одбране и Кризног штаба у времену на које се оптужница односи.

Тужилаштво није приложило никакав субјективни ни објективни доказ, ниједан од саслушаних свједока тако нешто не помиње, нису приложене одлуке о образовању ратног предсједништва, односно кризног штаба, нити било који други доказ на основу којег би се могао засновати виши степен сумње, односно да је осумњичени учествовао у извршењу предметног кривичног дјела у својству команданта ТО Гацко , појаснили су из Суда БиХ.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *