Синиша Видовић против Дејана Петра Златановића: Увреда је Вучића назвати Босанчеросом

Такозвана "патриотска” опозиција у Србији, односно они који се тако представљају и тако тумаче ријеч патриотизам, требало би барем нешто да знају о ратним дешавањима у БиХ. Скривати се иза патриотизма, а називати Александра и Андреја Вучића Босанчеросима, као што је то урадио извјесни Дејан Петар Златановић, у најмању руку је непоштовање свих оних Срба који су напустили своја огњишта баш у Бугојну које јесте остало у ФБиХ.

понедељак, 2 августа, 2021 / 18:34

И баш он, који је историчар, тврди да је Србин-патриота, требало би да своју патолошку мржњу према Вучићима правда некако другачије, а не називањем Срба из Бугојна погрдним називима. Ријеч Босанчерос на овим се просторима тумачи доста другачије него што то очигледно мисли један српски историчар.

Ти Босанчероси, како се иначе бошњаци у БиХ воле називати, убијали су и протјеривали Србе из Бугојна ратних 90-их.И не само они. Хрвати, комшије, били су и бруталнији. У Бугојну је, то би један историчар требало да зна, прије рата живјело више од 9000 Срба. Сада их је стотињак. Остало су Босанчероси.

Толико о патриотизму.