Синдикална конфедерација подржава Цвијановићку (и Савановића)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са представницима Конфедерације синдиката Републике Српске. Током састанка саговорници су размијенили мишљење о мјерама које је Влада предложила с
циљем повећања нето плата запосленима у реалном и јавном сектору у Српској кроз повећање неопорезивог дијела дохотка.

среда, 27 јуна, 2018 / 17:46
Предсједница Цвијановић изразила је задовољство што између Владе и социјалних партнера постоји добра сарадња и висок степен разумијевања, те додала да је заједнички циљ и стратешко опредијељење економска стабилност и унапређење положаја свих радника у Републици Српској.
Представници Конфедерације синдиката овом приликом су истакли да подржавају предложене мјере Владе Српске, те да ће у наредном периоду наставити да, кроз партнерски однос са институцијама Српске, дјелују у правцу унапређења материјалног положаја запослених.
Предсједница Цвијановић је нагласила да је посебно значајно то што су предложене мјере основа за наредне кораке који ће услиједити, те да ће Влада Српске, кроз дијалог са социјалним партнерима, наставити да спроводи активности које ће служити растерећењу привреде и којима ће се интервенисати према свим радницима, те да постоји јасно опредијељење за повећање најниже плате за раднике у Републици Српској.
Саговорници су изразили задовољство чињеницома да Република Српска биљежи позитивне привредне трендове који омогућавају да се стратешки и циљано ради на унапређењу положаја свих категорија становништва.
Састанку је присуствовао и министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић.