Шимунићизација на помолу: Србија до Токија преко Манчестер Ситија

Након што су побједом на Вест Хемом обезбиједили титулу у енглеској Премијер лиги, фудбалери Манчестер Ситија већ у свлачионици кренули са слављем. На снимку и фотографијама из свлачионице видјели смо како се сви, а поготово играчи из земаља насталих након рата, забављају и славе. Ови посљедњи, очекивано, уз звукове народњака. У једном тренутку заједно су […]

понедељак, мај 12, 2014 / 12:05

Након што су побједом на Вест Хемом обезбиједили титулу у енглеској Премијер лиги, фудбалери Манчестер Ситија већ у свлачионици кренули са слављем.

На снимку и фотографијама из свлачионице видјели смо како се сви, а поготово играчи из земаља насталих након рата, забављају и славе.

Ови посљедњи, очекивано, уз звукове народњака.

У једном тренутку заједно су се фотографисали Един Џеко, Александар Коларов, Матија Настастић и Стеван Јоветић, свако са својом заставом. Коларов и Настасић су специјално за ову прилику обукли мајице на којима је писало “Србија до Токија“ испод крста са оцилима, популарног 4С.

Након првоботног одушевљења “Региона“ Балканцима који заједно славе и радости због “сљубљених“ застава, није прошло ни сат-два, а неко је кликнуо дугмић “Zoom“ и узвикнуо: А ха!

Ништа није случајно

Странка дијаспоре БиХ изражава протест због злоупотребе медија у циљу ширења националистичких порука, наводећи примјер истицања слогана "Србија до Токија" фудбалера Maнчестер Ситија, Александар Коларова и Матије Настасића.

“Ова порука, као што су то приказивали и графити исписани на спаљеним кућама у Босни и Херцеговини, Хрватској и Косову, исказују болесну амбицију великосрпских националиста да проведу у дјело идеју Српске академије наука и умјетности“, сматра Странка дијаспоре БиХ, а преноси популарни портал Радиосарајево.ба

Дијаспораши истичу да су ова два фудбалера помутила славље навијача и бројних гледалаца пред малим екранима те наводе да су свој патриотизам могли приказати на бројне друге начине, али НИШТА НИЈЕ СЛУЧАЈНО, кад су ваљда Срби у питању:
‘Није случајно да су за ову прилику изабрали овакву поруку свијету. За овакво понашање нема оправдања и надамо се да ће управа М.Ситија реагирати, као и ФИФА“, наводи Странка дијаспоре БиХ.

Бошњаци Сјеверне Америке: Марш на Дрину увреда жртвама геноцидаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *