Силајџић, Силајџић, Силајџић….

Муслимански запаљиви говорник (МЗГ), не престаје да изазива пажњу, и коментаре на нашем порталу. Иступ предсједавајућег Предсједништва БиХ Хариса Силајџића на сједници Савјета безбједности УН није усаглашен на Предсједништву и представља најкраћи пут за разбијање БиХ, сматра већина политичара у БиХ. Потпредсједник ДНС Недељко Чубриловић сматра да то што ради Силајџић представља краћи пут за […]

понедељак, октобар 25, 2010 / 10:30

Муслимански запаљиви говорник (МЗГ), не престаје да изазива пажњу, и коментаре на нашем порталу.

Иступ предсједавајућег Предсједништва БиХ Хариса Силајџића на сједници Савјета безбједности УН није усаглашен на Предсједништву и представља најкраћи пут за разбијање БиХ, сматра већина политичара у БиХ.

Потпредсједник ДНС Недељко Чубриловић сматра да то што ради Силајџић представља краћи пут за раздруживање, што је, како је рекао, најбољи пут за подјелу БиХ.

Члан ХДЗ БиХ Иво Миро Јовић рекао је да је Силајџићев иступ у УН срамотан, да води БиХ у пропаст, јер се БиХ изграђује кроз компромис и договор – пишe штампа у Бањој Луци.

"Предсједништво у ове четири године дословно није урадило ништа, а разлог је што су увијек била два против једног. Један народ изабрао двојицу, а други народ једног. Нити су игдје заједно путовали, нити су ишта заједно урадили", рекао је Јовић.

Потпредсједник ПДП Слободан Наградић рекао је да би вијест била да је Силајџић поступио по неком договору у Предсједништву, а не да је наступио неусаглашено.

Предсједник Главног одбора СДА Халид Гењац сматра да је то јако лоше за имиџ БиХ и да су неслагања у Предсједништву само одраз цјелокупног стања у БиХ.

Огњен Тадић, потпредсједник СДС-а, рекао је да осуђује антидејтонски наступ Силајџића, и поручио да ће трећег октобра бити "однесен с политичке сцене БиХ, као и они који су му, ради сопствене политичке промоције, давали простор да ради и прича шта хоће".

Силајџић је на сједници Савјета безбједности оптужио РС и ту институцију УН-а за ратно страдање у БиХ рекавши да је Савјет безбједности уводећи ембарго на оружје БиХ "омогућио ратну надмоћ српске војске, а као посљедице рата су 200 000 убијених, 50 000 силованих жена и 2,2 милиона избјеглица".

Члан Предсједништва БиХ из РС Небојша Радмановић рекао је да је Силајџић у Њујорк отишао самоиницијативно, али да су генерални секретар и предсједавајући Генералне скупштине УН-а, те све делегације обавијештене да он тамо наступа мимо договора у Предсједништву БиХ.

"Оно што он тамо ради је противуставно и не производи никакво правно дејство за БиХ", рекао је Радмановић.Оставите одговор