20:15 Милан Тегелтија: Да ли могу физички боравити у Ефбиху?13:00 Државни тероризам: Предсједник Ирана оптужио Израел за убиство нукеарног научника у Техерану12:50 Преко тристо доживотних робијаша у Турској због неуспјешног покушаја пуча против Ердогана11:47 Премијера серије Кости у Српској од почетка 2021. на БН ТВ11:42 Отресање ногом: Одлазећа Влада ЦГ даје 80.000 еура против "Асимилације Црногораца у Србији"08:25 Ко каже да је Сјеверна Кореја изолована: Пјонгјанг закључан због короне08:21 Јупитер и Сатурн 21.12.2020. никад ближе још од времена Стефана Првовјенчаног23:45 Шаровић: Ако републичка власт посегне за измјенама закона о локалној самоуправи - осјетиће реакцију народа22:57 У Бањој Луци ни прага: Тенк са Кошара у меморијалном центру у Крушевцу20:08 Нацрт, не цртеж: Слободни умјетници улазе у закон као самостални + стручњаци у култури

Шиканирања на Газиместану

Припадници специјалне јединице Косовске полицијске службе на пунктовима на прилазу Газиместану спријечили су прилазак овом споменику свим учесницима који су на себи имали мајице са ознакама „Косово је Србија“ и слично. Новинар Радио-телевизије Републике Српске Синиша Михаиловић рекао је да је Косовска полиција насилно скинула мајице њему, извјештачу "Гласа Српске" Горану Маунаги,као и ветеранима ФК […]

четвртак, 28 јуна, 2012 / 16:37

Припадници специјалне јединице Косовске полицијске службе на пунктовима на прилазу Газиместану спријечили су прилазак овом споменику свим учесницима који су на себи имали мајице са ознакама „Косово је Србија“ и слично.

Новинар Радио-телевизије Републике Српске Синиша Михаиловић рекао је да је Косовска полиција насилно скинула мајице њему, извјештачу "Гласа Српске" Горану Маунаги,као и ветеранима ФК "Врбас" из Бањалуке,који су прије два дана однијели помоћ Србима на Космету и учествовали на фудбалском турниру.

"Данас смо посјетили Газиместан, али нас је пресрела Косовска полиција, скинули су нам мајице и наредили да можемо боравити на Газиместану само до 14.00 часова", навео је Михаиловић.

На полеђини мајица пише "Бањалука – Република Српска",а са предње стране је грб РС и натпис "Браћо, ми смо са вама". Према ријечима Михаиловића, образложење полиције је било да се на Косову и Метохији не могу носити мајице исписане ћирилицом,као ни туђи грбови нити било која ријеч која асоцира на Србију.

У Косовској полицијској служби Срни је речено да је укупно заплијењено стотињак мајица,а учесницима није дозвољено да прођу контролне пунктове и прикључе се прослави на Газиместану.

У полицији зваично кажу да су мајице заплијењене јер "изазивају националну мржњу" и у супротности су са важећим законским прописима.

Послије овог инцидента, већина учесника без мајица се прикључила прослави на Газиместану,гдје парастос служи Његова светост патријарх српски Иринеј.

Других инцидената није било. Командир косовске полицијске станице из Грачанице Братислав Трајковић рекао је да током јутрошње литургије у Грачаници није забиљежен ниједан инцидент.

Косовска полицијска служба потврдила је да је јутрос на прелазу Мердаре, на пут у Куршумлија – Подујево, употријебила палице и гумене метке против, како тврде, "групе неидентификованих лица".

Српски извори пренијели су да је у Дом здравља у Куршумлији примљено 13 повријеђених гуменим мецима или из ватреног оружја.0 КОМЕНТАРА

Коментариши