Сиједој глави Радончићу, није баш све потаман

Кандидат СББ-а за бошњачког члана Предсједништва БиХ Фахрудин Радончић изјавио је да ће резултати за бошњачког члана Предсједништва БиХ, као и сви други који дођу за СББ бити врло дискутабилни.

понедељак, 8 октобра, 2018 / 01:53

"Чињеница, коју је јуче објавио СДП, да је хиљаде чланова бирачких одбора преко ноћи промијењено значи да је постављен кадар једне странке, што озбиљно угрожава легалност ових избора. Очекујем надлежно реаговање Тужилаштва БиХ, јер је очигледно да ЦИК, овакав какав је постављен, минимизира све врсте злоупотреба које су се догодиле", рекао је Радончић.

Он каже да ако неко има од 5.000 до 6.000 чланова бирачких одбора може да врши било коју врсту инжењеринга, те истиче да је увјерен да резултати, не само кандидата СДА за бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића и кандидата СДП-а за исту функцију Дениса Бећировића, или странака не одражавају право стање онога што су бирачи хтјели.

"Сигуран сам да неће да прође много времена да ће се гласачи грдно покајати зато што су дали повјерење тим странкама", истакао је Радончић.

Он сматра да је изборни резултат СББ-а веома добар ако се зна да је странка посљедње три године главна мета свих могућих дезинформација и најпрљавијих политичких удараца, од монтираних оптужница до тога да су у самој изборној кампањи њени чланови малтретирани, појединим и паљени аутомобили, те да је цијела пропагандна машина била уперена према СББ-у.

"Странка стоји добро. СББ ће бити конструктивна опозиција и даће значајан допринос политичком животу БиХ", поручио је Радончић.