Шешић тражи посебну скупштину НСРС о борачким правима

Посланик СДС Давор Шешић поднио је данас захтјев за сазивање Колегијума НСРС у коме би се расправљало о одржавању посебне сједнице на којој би тема било побољшање статуса бораца Војске РС, породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.

четвртак, 4 новембра, 2021 / 15:00

Шешић каже да вјерује да ће сви представници странка у Колегијуму НСРС разумјети битност питања која се односе на статус ових категорија и да ће им омогућити да се обрате у парламенту Српске.

"Ако борци након 30 година постојања Републике Српске не могу да добију простор да се обрате у НСРС и да кажу како живе и како би могао да се побољша њихов положај, онда се поставља питање чему служи НСРС", упитао је Шешић.

Он каже да се велики број бораца налази у изузетно тешкој ситуацији и да су потребна системска рјешења којима би се побољшао њихов положај.

"Скоро сваки дан можемо видјети нови случај бораца који је у стању социјалне потребе, који живи у трошној кући од помоћи суграђана, без запослење и могућности да приушти адекватно лијечење", истакао је Шешић

Он каже да је сада права прилика за сазивање посебне сједнице о њиховим правима и побољшању њиховог социјалног статуса.

"Следећи мјесец имамо усвајање буџета за 2022. и сада је прилика да са захтјевима бораца направимо одређене релокације и преусмјеримо одређена средстава. Оно на чему се највише потенцирало јесу примања кроз борачки додатка, али мислим да има још много простора да се кроз буџет помогне борцима", појаснио је Шешић.

Он каже да се у актуленом политичком моменту, када се све више помињу витални национални интереси, не смију заборавити они који су стварали Републику Српску.

"Да би смо могли чути шта они имају да кажу и предложе мислим да морамо прво да им омогућимо да дођу за говорницу НСРС и да изнесу своје приједлоге, а да ми посланици то подржимо са евенталним нашим приједлозима", поручио је Шешић.Оставите одговор