Шешељ признаје још један пораз, али не пада му напамет оставка

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас да је СРС тешко поражена на изборима за одборнике Скупштине Београда, али да не очајава и да није и неће размишљати о подношењу оставке.

уторак, март 6, 2018 / 18:11

„Ми смо на изборима поражени, тешко поражени, али не очајавамо. Ми нашу борбу настављамо. Самљевени смо у једном млину гдје је један воденични камен био (Александар) Вучић, а други (Драган) Ђилас“, казао је Шешељ на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Он је рекао да размишља о политичкој договорности, али да о подношењу оставке није и неће размишљати јер је „недавно одлучио да живи још најмање 20 година и да се до посљедњег даха бави политиком“.

„Политика је моја судбина. Остајемо чврсти, стабилни, достојанствени, па макар ниједан глас никада на изборима не добили“, казао је Шешељ и додао да се у СРС-у непрекидно појављују нова лица, али да ће неко млађи моћи да преузме његову функцију тек када докаже да је паметнији, способнији, искуснији и одговорнији.Он је казао да СРС неће мијењати ништа у свом програму и идеологији, додајући да вјерује да ће колективна народна свијест грађана сазрети до те мјере да на идућим парламентрним изборима прођу много боље.

Шешељ је казао да чињеница да су амерички и британски амбасаодри обилазили нека бирачка мјеста на изборима за одборнике Скупштине Београда „зла слутња Србији и драматично упозорење“ да САД и Велика Британија спремају „велико зло“. „Српска влада не смије скрштених руку то да посматра, није довољно рећи што је рекао (предсједник Србије Александар) Вучић: ‘Послаћемо ми посматраће на америчке и британске изборе“, казао је Шешељ.

Он је рекао да Влада Србије треба што прије да донесе одлуку о давању дипломатског статуса Руско-српском хуманитарном центру у Нишу и да исти такав центар отвори на територији Војоводине и у централној Србији.

Према његовим ријечима, Србија хитно треба да се учлани у Организацију Уговора о колективној безбједности (ОДКБ), јер „Србија не смије сама, слаба и незаштићена да дочекује велики удар са запада“ током којег ће бити „ангажовано неупоредиво више новца, организација и терористичких аката него у вријеме 2000. у припреми за 5. октобар“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *