Шешељ: Николић је мој саучесник, а Плавшићка луда жена

Предсједник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас у Хашком трибуналу да је са Томиславом Николићем „све заједно радио“ током протеклог рата у Хрватској и БиХ, као и да је Александар Вучић био добровољац СРС. "Ако сам ја умешан у ратне злочине, онда је Томислав Николић мој директан саучесник", рекао је Шешељ током свједочења […]

понедељак, јун 10, 2013 / 20:39

Предсједник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас у Хашком трибуналу да је са Томиславом Николићем „све заједно радио“ током протеклог рата у Хрватској и БиХ, као и да је Александар Вучић био добровољац СРС.

"Ако сам ја умешан у ратне злочине, онда је Томислав Николић мој директан саучесник", рекао је Шешељ током свједочења на суђењу некадашњем предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу.

За Вучића је рекао да је био "добровољац СРС код Славка Алексића на Јеврејском гробљу" у Сарајеву и да је затим радио на телевизији на Палама.

Шешељ је свједочећи Караџићу рекао да је овај био у свађи са Милошевићем, и на идеолошкој основи, као и због Милошевићеве жеље да буде предводник свих Срба. При томе, Шешељ је критиковао Караџићев избор Биљане Плавшић за предсједничког кандидата, након што је њему то било онемогућено.

"Сећате се да сам вам тад говорио да је Биљана Плавшић луда жена и да ће све упропастити, али ви сте се водили тиме да је у дубоком сукобу са Милошевићем, и да неће Републику Српску довести под његов утицај. Али луда жена је луда жена, не само да се помирила са Милошевићем него је отишла и корак даље, нанела је немерљиву штету Републици Српској" рекао је Шеељ.

Мало подсјећања из Идеологије српског национализма

Шешељ је истакао да је циљ његове странке био формирање Велике Србије у којој би постојало "национално јединство и братска слога Срба-православаца, Срба-католика, Срба-муслимана и Срба-атеиста".

Он је поновио да би у ту велику Србију ушли велики дијелови Хрватске, уз "српску Босну, српску Херцеговину, српску Македонију, српску Црну Гору".

"То је био и остао мој генерални циљ, али не генерални циљ Србије и српског руководства… То је циљ Српске радикалне странке, ниједне друге партије", рекао је Шешељ док га је унакрсно испитивао тужилац Алан Тигер.

А у пракси

Шешељ је потврдио да је у ратове у Хрватској и БиХ слао добровољце СРС, истичући да су "сви из власти Србије" били "пуни хвале" за његове добровољце, преносе београдски медији.

"Ја сам овде 11 година и нису могли да нађу никакву конкретну везу мене и добровољаца СРС са ратним злочинима. Такве везе нема", додао је Шешељ.

Називајући босанске Муслимане "Србима који су прешли на ислам", Шешељ је изјавио да и данас мисли да је Дрина ријека која пролази кроз "срце Србије".

"Граница на њој је вештачка и не може опстати… Нико не може трајно поделити српски народ", рекао је Шешељ и додао да и данас мисли да је огромна већина Хрвата слиједила режим хрватског предсједника Фрање Туђмана и његову клерофашитичку, усташку идеологију.

Шешељ је негирао да постоји удружени злочиначки подухват за прогон Хрвата и Муслимана из дијелова Хрватске и БиХ које су Срби сматрали својим, истичући да је премијештање становништва било природна подјела.

Послије Шешеља, у Караџићеву одбрану данас је свједочио и француски књижевник Ив Батај.

Бивши министар одбране Републике Српске Душан Ковачевић сутра ће наставити данас започето свједочење.0 КОМЕНТАРА

  1. Овај човјек је некрунисани краљ! 😀 Шекија никад неће пустити из простог разлога што би исти дан добио изборе у Србији (и Српској..) и подигао Србе и Србију с кољена…

  2. Јеби га.. ја сам увијек био оптимиста 😀 Али на жалост вјероватно си ти ближе реалном стању…

  3. Ако ништа бар је добро рекао за ону додикову менторку баба серу, његову брижну мамицу која га довела за ручицу из неког сеоцета на власт у РС!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *