Шешељ из операционе сале право у судницу

Оптужени Војислав Шешељ требало би да се у уторак појави у судници Хашког трибунала на расправи о стању у поступку, први пут пошто му је средином јануара уграђен апарат за регулисање срчаног ритма. Лидер Српске радикалне странке оптужен је за злочине над Хрватима и Муслиманима у Хрватској, Војводини и БиХ 1991-93. Завршне речи оптужбе и […]

понедељак, фебруар 6, 2012 / 20:30

Оптужени Војислав Шешељ требало би да се у уторак појави у судници Хашког трибунала на расправи о стању у поступку, први пут пошто му је средином јануара уграђен апарат за регулисање срчаног ритма.

Лидер Српске радикалне странке оптужен је за злочине над Хрватима и Муслиманима у Хрватској, Војводини и БиХ 1991-93. Завршне речи оптужбе и одбране заказане су за 5. март.

Претресно вијеће предсједавајућег Жан-Клода Антонетија у уторак ће са странама размотрити административна питања, али и Шешељево здравствено стање. Расправа је заказана за пола три по подне.

Веће је раније наложило да Шешеља прегледа кардиолог из Русије, али је Шешељ то, према саопштењу суда, одбио. Он је судском секретару пренио да не жели да га прегледа ниједан лекар кога одреди судско вијеће.

Шешељу је 6. јануара позлило у притвору Трибунала у Шевенингену, а после указане хитне помоћи био је пребачен у болницу у Лајдену, гдје му је 12. јануара, како је медијима у Србији пренијела његова супруга Јадранка, уграђен апарат за регулисање срчаног ритма (пејс-мејкер).

Након што је враћен у судски притвор, Шешељ је у два наврата накратко био у болници ради контроле, односно "из предострожности", по ријечима представнице суда Нерме Јелачић.

Шешеља су претпрошле недеље у судском притвору прегледали специјалисти из Србије по његовом избору, предвођени Милованом Бојићем. Они су, по повратку у Београд, изјавили да је Шешељево здравље озбиљно угрожено.0 КОМЕНТАРА

  1. Др Шешељ није припадао војним или паравојним формацијама е да би био стварно оптужен за ратни злочин. Оптужба за удружени злочиначки подухват с онима који су својевремено управљали Србијом, још је невјероватнија! О тој фарсичној оптужби, надајмо се, за озбиљан суд довољна је као доказ Шешељева четверотомна књига Полицијски досије! Подсјетићу, ова књига је настала од материјала које је Шешељ добио у Хагу а у којима су, хронолошки поредани, налазе докази које је сакупљала СДБ-е СФРЈ, СРЈ и Србије о тобожњој субверзивној (а опет само ВЕРБАЛНОЈ) антидржавној дјелатности овог, несумњиво најспособнијег Србина друштвено-политичке, правне и сл. провенијенције свих времена! Само они који су бар дјелимично могли сазнати од очевидаца – наших људи који живе у земљама западне Европе- колика је сатанизација Срба медијски створена на Западу, могу појмити величину одбране др Шешеља српских вриједности које су српски непријатељи немилице уништавали у Првом и Другом свјетском рату те били припремили и коначни ударац почетком деведесетих година 20. вијека. Др Шешељ није допустио судијама да њега као оптуженог ставе у центар судског процеса него је наметнуо разматрање страдања Срба током ратова 20. вијека указујући на проблем конвертитства које је Католичка црква користика као средство за потирање Срба, њихове историје, културе и других вриједности а за рачун хрватске католичке нације. Шешељеве књиге о монсруозности више ватиканских прелата су обиље доказа за умијешаност Римске курије у пројекте геноцида над Србима, проведене током Првог и Другог свјетског рата а у мањем обиму и током ратова 1991. и надаље, вођених у Хрватској и БиХ.
    Шешељ нам открива како су при погрому над Србима инструментализовани Муслимани(Бошњаци) према којима он не показује нетрпељивост, него открива да су ови насјели лукавости Латина и дигли се да окрваве руке над својим хришћанским саплеменицима.
    Пријатеље које је Шешељ имао и има у арапском свијету показују на очигледан начин да овај расни интектуалац нема ништа против ислама, наравно уколико није ријеч о милитантном исламу, као што нема ништа пшротив католицизма осим ако није искориштен у сврху уништења других народа кроз покатоличење или национално присвајање! Божија правда ће се ускоро показати када се др Шешељ нађе међу нама. Зажелимо му бољег здравља и среће да ускоро изиђе из Гулага који својом технологијом тихог убијања затвореника иде раме уз раме с инспираторима Аушвица и других тамница за слободоунми свијет.

Оставите одговор