Шешељ и ПР: Одустао од монархије, али не и од Драже

Предсједник Српске радикалне странке /СРС/ Војислав Шешељ оцијенио је да генерал Драгољуб Дража Михаиловић мора бити рехабилитован и да би суд у Београду морао такву одлуку да донесе. "Не би било у овој земљи ни трагова правде, ни права, ни поштења, нити морала ако би суд другачије одлучио, осим да донесе одлуку о рехабилитацији генерала […]

уторак, 12 маја, 2015 / 15:12

Предсједник Српске радикалне странке /СРС/ Војислав Шешељ оцијенио је да генерал Драгољуб Дража Михаиловић мора бити рехабилитован и да би суд у Београду морао такву одлуку да донесе.

"Не би било у овој земљи ни трагова правде, ни права, ни поштења, нити морала ако би суд другачије одлучио, осим да донесе одлуку о рехабилитацији генерала Драже Михаиловића", рекао је Шешељ, који је присуствовао изношењу завршних ријечи у процесу по захтјеву за рехабилитацију Михаиловића.

Он је изјавио новинарима да је темељито доказано да је суђење Михаиловићу било режирано, неправедно и није било засновано на правним нормама – саопштено је из СРС.

Одлука о рехабилитацији генерала Драгољуба Драже Михаиловића најављена је за четвртак, 14. мај 2015. године.0 КОМЕНТАРА

  1. Како неће одустати од краља кад је деведесетих тражио неког Романова по Севиљи да буде српски краљ.

    Е због тога УДБА и њихови синови не дају лустрацију, не дају да се отворе књиге, да се објелодани ко је Тито,не дају да се историјске чињенице коначно потврде, не дају…….

    Част Шешељу, али нека око монархије не прича,да је Србија паметна вратила би краља Александра на пријесто, успоставила парламентарну монархију и замолила Коштуницу да заједно са Драгашом воде владу у наредне четири године, све остало је издаја и уништавање српског бића и државе.

    Срамотно је уопште да неко такав помиње име човјека за кога су енглески официри рекли да је требао бити патријарх колико је паметан и честит човјек,да помиње српског ђенерала и родољуба који је од савезничких снага одликован највећим могућим орденом као први герилац и антифашиста у Европи.

    Сав је његов гријех у томе што је заклетву држави и краљу одржао до смрти и што су комунистичка копилад преко масона Амброза(сина аустријског и копиле хрватске чистачице) скоро уништили српски народ.

Оставите одговор