Шерифу смета поштанска маркица РС?

Агенција за поштански саобраћај БиХ није дозволила штампање поштанске марке са симболима РС, поводом 20 година њеног постојања.

петак, 6 јануара, 2012 / 10:20

Овоме се успротивио бошњачки члан Агенције, који је у свом мишљењу навео, да ове маркице вријеђају Бошњаке.

Дан Републике и 20-годишњицу њеног постојања, Поште Српске намјеравале су, да обиљеже штампањем 2 поштанске маркице.

Дозволу су тражили од Агенције за поштански саобраћај БиХ – умјесто одобрења добили су одговор бошњачког члана, да су ове маркице увредљиве.

Иако се на овим маркицама налазе симболи РС, Шерифу Исовићу засметало је, што се на њима налази 1992. као година од које постоји РС.

Спорно је тврди и то, што се територија РС на маркици приказује као издвојена из БиХ, чиме је каже нарушен њен суверенитет.0 КОМЕНТАРА

  1. Хвала Шерифу на подсјећању с ким живимо! Цивилизацијски, нема шта! Њега, сигурно, усрећију симболи са ликовима камила и слични пустињски мотиви братских му Арапа! Срећан му арапски и турски као матерњи језици! И да добро провјери рељефе са наших стећака на којима је по правилу урезан крст и напис „У име оца и сина и светога духа…“, како га неко не би преварио да му је коријени нехришћански!? Јер, бар за сада њему и његовима није спорно богумилство. Република Српска постоји 20 година у срцу сваког Србина који у њој живи или потиче из ње, а богме је, на жалост, Исовића, поштује и знатан број њених житеља из корпуса других народа!

  2. Pa sto nisu stampali i bez njegove dozvole? Ko je on i sto se boje za fotelje ti veliki Srbi? Puno suplje price ima u nasem radu braco. Mjesto da predjemo u ofanzivu, mi se vazda branimo, povlacimo i kao najvece zrvtve ovdje ispadosmo najveci zlocinci. A isti ti zlocinci, fasisti nekdasnji, nekdasnji turski pomagaci dijele nama nekakve lekcije. Sramotno braco, da ne mozemo svoje stradanje da pretvorimo u snagu. Smrt fasizmu koji je ponovo ziv i sloboda srbskom rodu.