Шеранић: Мултидисциплинарни конгрес у Теслићу, важан за Српску

Министар науке и технологије Републике Српске Ален Шеранић изјавио је Срни да Девети међународни медицински конгрес Медицинског форума за Југоисточну Европу представља прворазредни, стручни, научни скуп, изузетно важан за Републику Српску.

четвртак, 6 септембра, 2018 / 20:08

На почетку конгреса који је вечерас почео у Теслићу, Шеранић је рекао да је сврха његовог одржавања, прије свега, да се одрже, развију или повећају знање, вјештине и професионална достигнућа здравствених радника, а све то с циљем праћења и примјене савремених научних и стручних достигнућа.

„Скуп је изузетно важан јер је мултидисциплинаран и даје приказ иновативних рјешења у области здравствених наука“, истакао је Шеранић.

Према његовим ријечима, чланови Друштва доктора медицине и Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, те Министарство науке и технологије потрудили су се да овај конгрес омогући здравственим радницима у Српској, прије свега, да на једном мјесту чују јединствена рјешења у области медицине, која им засигурно могу помоћи у њиховом будућем раду.

На Деветом међународном медицинском конгресу Медицинског форума за југоисточну Европу најављено је учешће 500 учесника из 20 земаља.

На Конгресу који траје до недјеље, 9. септембра, очекује се учешће делегација из 18 земаља Европе, а током два дана биће представљено више од 60 презентација о актуелним темама у Европи.Коментариши