08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Шеранић и Клокић уручили плакету Св. Стефана декану из Тјенђина

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић и министар науке и технологије Ален Шеранић, у склопу вишедневне посјете Народној Републици Кини, састали су се са ректором Универзитета технологије и образовања из Тјенђина проф. др Лиу Син.

уторак, 17 јула, 2018 / 12:03
Разговарали су о сарадњи са бањалучким Универзитетом у области унапређења студијских програма, размјени студената и професора и истраживачких пројеката. Том приликом ректору је уручена плакета Светог Стефана, као знак захвалности предсједника Републике Српске Милорада Додика због доприноса који је дала за отварање Конфуцијевог института у Бањалуци у јануару ове године.
"Отварање тог института је веома важно за бањалучки Универзитет и Републику Српску, што је само још један начин унапређења односа са Кином. Отварањем Конфуцијевог института у Бањалуци студенти и професори већ сад могу да бесплатно похађају курсеве кинеског језика, а најбољим полазницима биће омогућене посјете Кини, гдје ће имати прилику за усавршавање.", истакао је министар Клокић.
У оквиру ове посјете министар Шеранић је са представницима Универзитета у Тјенђину разговарао о развоју наочноистраживачке инфраструктуре и могућим билатералним истраживачким пројектима.
На састанку са ректором који је организован у сарадњи са Конфуцијевим институтом у Бањалуци, поред министара Клокића и Шеранића, приуствовали су савјетник предсједника Републике Српске Нина Сајић и професор са бањалучког Универзитета Саша Петковић. Делегација из Републике Српске ће, у склопу вишедневне посјете Кини, обићи и Специјалну економску зону Тјенђина ТЕДА, а ту посјету организовала је Амбасада Кине у Босни и Херцеговини у сарадњи са Министарством привреде Кине.