Сензационално: Пирамида Сунца крије маузолеј Алији Изетбеговићу!

Фондација "Археолошки парк Босанска пирамида сунца" из Високог, која се бави откопавањем пирамида у долини Босне, саопштила је да је близу још једном сензационалном открићу, које у потпуности мијења поглед на историју. Из Високог је као бомба одјекнула вијест да је након отварања пролаза које води у подземни дио при самом центру пирамиде Сунца (раније […]

петак, 1 априла, 2011 / 14:47

Фондација "Археолошки парк Босанска пирамида сунца" из Високог, која се бави откопавањем пирамида у долини Босне, саопштила је да је близу још једном сензационалном открићу, које у потпуности мијења поглед на историју.

Из Високог је као бомба одјекнула вијест да је након отварања пролаза које води у подземни дио при самом центру пирамиде Сунца (раније позната као планина Височица) откривен маузолеј, за кога се сумња да је намијењен Алији Изетбеговићу.

-Не можете замислити какво је то изненађење било. Пазите, ја сам неко ко је откривао пирамиде по Јужној Амрици, неко коме није страно да наилази на оно што лаици и плаћени научници виде као немогуће, ја сам неко ко разобличава лажи политички потурене верзије хисторије, али сам пред тим маузолејом остао нијем – каже Семир Османагић, први човјек ове фондације.

Османагић тврди да је осим натписа на арапском и босанском, на намјењеност маузолеја (облика мање пирамиде у основи велике) оцу муслиманске нације указује и то што се маузолеј сам од себе окреће. Заправо, до подне је окренут источној, а од подне западној страни свијета.

– Ово потпуно мијења наше схватање напредних цивилизација које су постојале прије наше. Та напредна бића су изгледа имала изузетан пророчки дар, или су могли путовати кроз вријеме, те су тако одредили мјесто за џеназу најважнијег човјека у хисторији Босне – појашњава Османагић.

Још два маузолеја ?

Овај смјели проналазач даље износи претпоставке по којима се испод двије преостале пирамиде, које са пирамиром Сунца творе савршен једнакостранични троугао, вјероватно налазе музолеји значајних личности. По његовом мишљењу, испод пирамиде Мјесеца очекује се проналазак маузолеја, односно турбета за Мухамеда Туњу Филиповића, док се у тиму истраживача споре да ли испод пирамиде полумјесеца треба очекивати маузолеј предвиђен за Златка Лагумџију, или за Хусеин капетана Градашчевића, у народу познатијег као Змај од Босне.

Једини који су се усудили коментарисати вијест о овом открићу били су чланови мјесног одбора Демократске народне заједнице из Жељаве код Бихаћа, осудило је овакво прекрајање истине, те је навело да ће у случају пресељења посмртних остатака Алије Изетбеговића у долину пирамида, кренути са изградњом маузолеја Фикрету Абдићу Баби у узвишењу изнад Велике Кладуше, али уз увјерење да ће Бабо до следећих избора изаћи из затвора, те демократском вољом већине гласача у БиХ преузети власт у БиХ.0 КОМЕНТАРА