Шемсудин нахвалио Тешањ при посјети

Данас је федерални министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Шемсудин Дедић одржао састанак са начелником Опћине Тешањ Суадом Хускићем и министром пољопривреде, водопривреде и шумарства Зеничко-добојског кантона Химзом Смајићем.

уторак, 13 марта, 2018 / 20:20

На састанку се између осталог разговарало о инвестицијским пројектима које реализује Опћина Тешањ у оквиру Пројекта водоснабдијевања и одвођења отпадних вода које опћине диљем Федерације проводе у сарадњи са Федералним министарством пољопривреде, водопривреде и шумарства уз помоћ кредитних средстава Еуропске инвестицијске банке (ЕИБ) и донаторских средстава Еуропске уније, те других билатералних донатора, као што је Шведска развојна агенција СИДА. Укупна вриједност ово пројекта у Опћини Тешањ износи 11,5 милиона КМ а инвестиције обухваћају изградњу и обнову водоводне и канализационе мреже.

"Опћина Тешањ је свијетли примјер да се радом и залагањем може успјешно развити привреда на локалном нивоу те искористити компаративне предности БиХ. Тешањ је доказ да се у локалним заједницама људи могу остварити као привредници и живјети од свога рада у своме граду и окружењу и бити покретачи развоја државе," изјавио је министар Дедић, додајући да Опћина Тешањ предњачи и у пољопривредној производњи, остваривши у 2017.г. близу 2,4 милиона КМ потицаја.

На састанку је такођер разговарано о Закону о пољопривредном земљишту, те при чему је начелник Хускић истакао потребу уклањања одређених недоумица и препрека код поступка издавања грађевинских дозвола, што се посебно одражава на привредни развој локалних заједница као што је Тешањ.

Министар Дедић је извијестио присутне да су у току измјене и допуне наведеног Закона управо у правцу уклањања постојећих недостатака и поједностављивања административних процедура, а све у циљу стварања бољег законског оквира који ће омогућити и потаћи стварање повољнијег амбијента за пословање и развоја подузетништва.