Семинар о цивилном друштву у политичком дијалогу

Министар управе и локалне самоуправе у Влади Републике Српске, Лејла Решић данас је у Бања Луци отворила једнодневни едукативни семинар пројекта „CIDI“, под називом „Изградња капацитета цивилног друштва за учешће у политичком дијалогу“. Отварајући овај семинар министaр Решић је подсјетила да је Влада Републике Српске прије двије године дала сагласност за учешће у овом програму […]

уторак, март 15, 2011 / 10:47

Министар управе и локалне самоуправе у Влади Републике Српске, Лејла Решић данас је у Бања Луци отворила једнодневни едукативни семинар пројекта „CIDI“, под називом „Изградња капацитета цивилног друштва за учешће у политичком дијалогу“.

Отварајући овај семинар министaр Решић је подсјетила да је Влада Републике Српске прије двије године дала сагласност за учешће у овом програму те да је, с тим у вези при Министарству управе и локалне самоуправе институционализовано тијело за сарадњу са цивилним друштвом.

Данашњем семинару присуствовали су и гости из Хрватске који су присутнима пренијели позитивна искуства у вези дјеловања разних удружења невладиног сектора и њихове сарадње са органима власти.

У овој години, из буџета Министарства управе и локалне самоуправе, рекла је министар Решић, за удружења од јавног интреса биће издвојено 850.000 марака.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *