Семинар о борби против дјечије порнографије

БАЊА ЛУКА – У Бањалуци сутра почиње дводневни семинар о теми "Борба против дјечије порнографије на интернету", који организује Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске уз подршку Техничког иструмента Европске комисије (TAIEX). Циљ семинара је да процијени како је међународно и европско законодавство у овој области примијењено у различитим земљама, чланицама ЕУ и земљама кандидатима, […]

понедељак, 11 априла, 2011 / 13:45

БАЊА ЛУКА – У Бањалуци сутра почиње дводневни семинар о теми "Борба против дјечије порнографије на интернету", који организује Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске уз подршку Техничког иструмента Европске комисије (TAIEX).

Циљ семинара је да процијени како је међународно и европско законодавство у овој области примијењено у различитим земљама, чланицама ЕУ и земљама кандидатима, као и да истражи како су остале земље, које нису чланице ЕУ, одговориле на изазове такозваног сајбер-криминала.

Дводневни семинар, који ће бити одржан у Конференцијској сали Административног центра Владе РС, окупиће представнике МУП-а РС и других агенција за провођење закона и тужилаштава у БиХ, саопштено је из МУП-а РС.

У Прес центру Владе РС за сутра у 10.00 часова заказана је конференција за новинаре на којој ће се обратити начелник Одјељења за спречавање високотехнолошког криминалитета МУП-а РС Јово Марковић и координатор за кривична дјела против дјетета Интепола Мајкл Моран, наводи се у овом саопштењу.Оставите одговор