Селман за промјене устава Српске

Предсједник Уставног суда Републике Српске Џерард Селман изјавио је да је из техничких разлога потребно да Српска добије нови устав, те да садашњи садржи одредбе које по хитном поступку треба брисати. Селман је рекао за Алтернативну телевизију да се зна у које вријеме и под којим притиском су усвајани амандмани на Устав Републике Српске и […]

понедељак, јун 11, 2012 / 07:37

Предсједник Уставног суда Републике Српске Џерард Селман изјавио је да је из техничких разлога потребно да Српска добије нови устав, те да садашњи садржи одредбе које по хитном поступку треба брисати.

Селман је рекао за Алтернативну телевизију да се зна у које вријеме и под којим притиском су усвајани амандмани на Устав Републике Српске и да је због тога неопходно да се у наредном периоду озбиљно размотри ово питање.

Он је истакао да су у току техничке припреме конститутивне сједнице Уставног суда, која ће бити одржана сљедеће седмице, када ће бити изабрана два потпредсједника и формиране три комисије, предвиђене Правилником о раду.

Селман је додао да ће бити и конституисано и Вијеће за заштиту виталног националног интереса.

Одговарајући на питање да ли је Уставни суд Републике Српске под појачаним политичким притиском, јер су два члана СНСД-а постале судије, Селман је рекао да је политика свој значај и утицај завршила када су потписане свечане заклетве и истакао да неће бити доминантан утицај политике коју је заступао у Министарству правде и Влади Републике Српске.Оставите одговор