Селаковић сумња: Постојао је контакт државе и криминала

Министар правде Србије Никола Селаковић изјавио је данас, поводом хапшења Дарка Шарића, оптуженог за кријумчарење наркотика, да се основано сумња да је постојао контакт између државе и криминалних организација. Селаковић је оцијенио да је немогуће убацити милионе евра у званичне токове, а да се за то не зна у систему државне власти. “Немогуће је да […]

среда, март 19, 2014 / 11:33

Министар правде Србије Никола Селаковић изјавио је данас, поводом хапшења Дарка Шарића, оптуженог за кријумчарење наркотика, да се основано сумња да је постојао контакт између државе и криминалних организација.

Селаковић је оцијенио да је немогуће убацити милионе евра у званичне токове, а да се за то не зна у систему државне власти.

“Немогуће је да када неко унесе у државу два или три милиона евра и покуша да их убаци у званичне токове, да се за то не зна, поготово, када сте држава у транзицији, у којој су у том процесу прања новца приватизована многа предузећа”, рекао је Селаковић за телевизију “Пинк”.

Он је указао на неодговорне информације у јавности о томе гдје се наводно Шарић крио, наглашавајући да је неистина да се налазио у Црној Гори, као што је неистинита и прича да се крио на граници Црне Горе и Косова или у некој земљи региона.

Напомињући да ће судски процес дати одговоре на многа питања, Селаковић је рекао да је првобитна оптужница против Шарића за кријумчарење наркотика проширена, те да се “клупко одмотава”.

“Основано сумњамо да су цуреле информације из поверљивих државних органа”, рекао је Селаковић.

Он је закључио да је најважније да је Шарић пред правосудним органима и да ће од понедјељка, 24. марта, бити настављен главни претрес.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *