Селаковић: Четири државе повукле признање Косова, стоје код Вучића у фиоци

"Политика" је насловну страну посветила одлуци Косова да поднесе захтјев за чланство у Савјету Европе, са насловом "У Вучићевој фиоци 4 повучена признања". Лист "Вечерње новости" на насловној страни истиче" Косово сада не признаје 100 држава".

петак, 13 маја, 2022 / 18:10

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је, након сједнице Савјета за националну безбједност, да је предсједнику Александру Вучићу данас предао ноте четири државе које су повукле признање тзв Косова.

"Савет за националну безбедност овластио је председника Вучића да када буде сматрао за потребно обавести ширу јавност о којим државама је реч", рекао је Селаковић.

Овим гестом, како је поручио Селаковић, Србија жели да да дамо шансу државама чланица Савета Европе да у јуну не покрену поступак пријема Косова у ову организацију.

"Тиме желимо да покажемо нашу спремност да разговарамо и да до решења долазимо кроз дијалог, а никако унилатерално", рекао је Селаковић.

Такође, Селаковић је пренио да су српске обавјештајне службе дошле до сазнања да најмање двије велике државе раде на пружању озбиљне логистичке подршке Приштини у кампањи за нова признања, као и за зауставаљање кампање Србије за повлачење признања.