Шеф Клуба одборника УС позвао градоначелника на консултације везано за ребаланс буџета 2022. године

Поштовани, овим путем вас позивам на заједнички састанак свих релевантних субјеката у Скупштини града Бањалука ради усаглашавања пројеката који ће се наћи у Ребалансу буџета за 2022. годину.

понедељак, 1 августа, 2022 / 13:01

Наиме, познато је да одборници који чине скупштинску већину сматрају да је потребно да се реализују одређене ставке из усвојеног Буџета за 2022. годину, конкретно исплата пензионерима у износу од 100 КМ у циљу подршке за плаћање електричне енергије, да би се испунили услови за усвајање Ребаланса буџета за 2022. годину.

Свједоци смо да у креирању претходна два Буџета и Ребаланса буџета, одборници који чине скупштинску већину нису консултовани у вези креирања истих, те сматрамо да је до краја нашег мандата потребно да промијенимо приступ и начин комуникације да би избјегли улагање великог броја амандмана.

Након свега наведеног, док се не изврши исплата према пензионерима, сматрам да је потребно да у међувремену обавимо разговоре у циљу усаглашавања пројеката у Ребалансу буџета за 2022. годину. Умјесто једностраног предлагања, сматрамо да сви клубови, чији су гласови неопходни за усвајање битних Одлука и аката, треба да учествују у предлагању пројеката.

Предлажем да градоначелник обави разговор са свим шефовима клубова појединачно ради сагледавања шире слике и разговора о конкретним приједлозима клубова или група које су дио скупштине.

Невен Станић

У нади да ћете се одазвати позиву, клуб одборника Уједињене Српске Вам стоји на располагању око одређивања термина састанка.