Седмица страве и ужаса – КРУГ (THE RING)

Заплет је генијалан. Постоји видеокасета, чије гледање се након седам дана плаћа смрћу. И готово. Убаците ли касету у уређај, за седам дана вам је сахрана. То је један од оних одличних заплета, који вас сами по себи вуку да наставите гледати даље. А погледала је и рођака новинарке Вашингтон Поста. На бљесак се приказује […]

четвртак, јул 21, 2011 / 05:51

Заплет је генијалан. Постоји видеокасета, чије гледање се након седам дана плаћа смрћу. И готово. Убаците ли касету у уређај, за седам дана вам је сахрана.

То је један од оних одличних заплета, који вас сами по себи вуку да наставите гледати даље. А погледала је и рођака новинарке Вашингтон Поста. На бљесак се приказује њено извраћено умрло лице. Таман онолико, колико и фул фронтал гузова у реп спотовима. Довољно да страва озбиљно штрецне гледатеља, у тренутку када њена мајка прича о седмодневној смрти.

Новинарка прави очекивану грешку. Пушта траку са психоделичним филмом, и преко њега успоставља причу.

Сво то зло се дешава конзументима траке, јер је нека дјевојчица злостављана. На крају је мати убила, и бацила у бунар. Она је класични дух који се свети живућима, али не настањује уклете куће, већ налази своје жртве преснимавањем аудио-видео записа.

Она, у напетој драми, пронађе тијело убијене цурице и ослободи дјечју душу. И то је најбоље у америчкој верзији. Што је ово "казало смисла", навлакуша за љубитеље шаблона. Филм тек почиње.

И то застрашујућом сценом, у којој убијена дјевојчица излази полураспаднута из бунара. А затим и из екрана. Са црном, сабласном косом која се клати. Није она жртва, него баш извор зла.

Мама схвата да је преживјела, само јер је направила копију траке. Одводи сина у монтажу, и држи му прст на типки РЕЦ. Он пита шта ће бити са људима који то погледају, а мама шути. Себично бринући за свој пород.

То враћа убједљивост хорорима.Оставите одговор