Седмица комедије – ФЕЛШИРАЈ КАО БЕКАМ (BEND IT LIKE BECKHAM)

Мањине, женске фудбалерке, и њихови проблеми у Британији. Терапија угрожених, и јавна подршка женској емаципацији. Уз још јаче учвршћивање, најпродаваније робне марке са острва. Дејвида Бекама. Глобално усађивање истог у мозгове тинејџерки, без обзира што тренутно има бар 30 бољих играча од њега. И најмање још толико пјевачица од жене му. Цеца и Аркан су […]

уторак, август 9, 2011 / 05:29

Мањине, женске фудбалерке, и њихови проблеми у Британији.

Терапија угрожених, и јавна подршка женској емаципацији. Уз још јаче учвршћивање, најпродаваније робне марке са острва. Дејвида Бекама. Глобално усађивање истог у мозгове тинејџерки, без обзира што тренутно има бар 30 бољих играча од њега. И најмање још толико пјевачица од жене му. Цеца и Аркан су дефинитивно рецепт који није својствен само Србији под санкцијама.

Поред јасне и политички коректне подлоге, снимљен је са много љубави. Видљиве из детаљности и проживљености описа индијских фамилија. Редитељка је филм посветила оцу, чија еманација је очигледно глава породице Бамра.

Јесминдер Бамра има талента за фудбал, али је гуше традиционалне индијске вриједности. На позив Енглескиње игра у локалном клубу, и бива веома успјешна.

Пролази многе муке и невоље, отказивања вјенчања њене сестре, признања најбољег друга да је педер, свађе са другарицом због заљубљености у тренера, до потпуне забране да игра. Наравно, обе превазилазе те невоље и одлазе у САД. Потпуно бесплатна школарина и све остало.

Далеко мање комедија, него лепршав породични филм. Који се озбиљно бави, британском унутрашњим проблемима.

 

(Редитељ: Гуриндер Чадха; Улоге: Парминдер Награ, Кејра Најтли, Џонатан Рајс-Мајерс)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *