Седмица 2. наставака: АЗУМИ – СМРТ ИЛИ ЉУБАВ (AZUMI – DEATH OR LOVE)

Технички квалитет је исти као и 2003 године. Специјални ефекти се враћају корак назад, у просто убрзање снимка. Очита је употреба конопаца за летење. За оне који не знају ко је, у Азумином сну добијамо сажетак првог дијела. Што се још теоретски доради у разговорима. Сљедећа мета им је Санада Масајуки, али се појављује Гинкаку. […]

понедељак, јун 13, 2011 / 07:29

Технички квалитет је исти као и 2003 године. Специјални ефекти се враћају корак назад, у просто убрзање снимка. Очита је употреба конопаца за летење.

За оне који не знају ко је, у Азумином сну добијамо сажетак првог дијела. Што се још теоретски доради у разговорима. Сљедећа мета им је Санада Масајуки, али се појављује Гинкаку. Који личи на Начија, којег је убила по учитељевом наређењу.

Као што поднаслов каже, овај пут се мало више бавимо мушко-женском љубављу. А она се у овој поетици дешава увијек на први поглед. (Што је ваљда животна истина). Имамо чак и једну сцену вијагра-секса.

Други дио поднаслова, указује шта бива због емоција. Кад се раздвоје Азуми, и њен једини преживјели друг из дјетиства. Обрађује се и релативистичка мисао, о смислу пословице "клин се клином избија". Што не значи да због љубави, има мање мачевања. Напротив.

Психологију стрипа, слиједи и редитељ. Обилато кориштење маски, те компликованих сјечива-скакаваца, које носе старојапанске нинџе-Дарт Вејдери, самурајски Спајдермени и Кунио. Женски Дардевил са очињим видом, који брзину надокнађује отровом.

Аса!

(Редитељ: Шусуке Канеко; Улоге: Аја Уето, Јума Ишикаги, Чијаки Куријама)Оставите одговор